TRONDHEIM/OSLO (Eurosport.no):
Det har vært nok en turbulent uke for Rosenborg.
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53
Torsdag gikk riktignok klubben videre til cupfinalen, men Alexander Søderlund rappet overskriftene da han ikke valgte å feire matchvinnerscoringen. I etterkant gikk styreleder Ivar Koteng til Adressa og sammenlignet prestasjonen med 5. divisjonsfotball. Dagen derpå, på fredag, slo Søderlund tilbake og sa at det var 5. divisjonsnivå fra styret og ned i hele klubben.
Samme dag ble spisskollega Nicklas Bendtner dømt til fengsel. Dommen er anket.
Søderlund har på ingen måte fått den spilletiden han hadde sett for seg i Rosenborg-drakta. Mye av årsaken er at nettopp Bendtner har vært det klare førstevalget på spissplass.

Søderlund: – Vi hadde en plan

Det har kanskje vært en dårlig skjult hemmelighet for mange, men Søderlund bekrefter i forkant av oppgjøret mot Odd søndag at planen var at han i større grad skulle satses på i høstsesongen.
Rosenborg ønsket nemlig at dansken skulle komme seg med i VM-troppen til Åge Hareide, vise seg frem i fotballens beste utstillingsvindu og bli solgt til en klubb i løpet av sommerens overgangsvindu. I stedet ble Bendtner skadet i forkant av et uttak han ble vraket til.
Søderlund sier at planen rundt Bendtners fremtid var et tema før han valgte å signere for trønderne.
– Det er klart at vi pratet om det. Av og til går det ikke helt etter planen som klubb og spiller har. Hva skal du gjøre? Du kan ikke legge deg ned og grine. Du får gjøre så godt du kan, jobbe på, så får vi se hva tiden bringer, sier Søderlund til Eurosport.no.
– Hva ble sagt?
– Vi hadde en plan. Den planen... alle vet vel hva planen var. Alle vet det, erkjenner han, uten å ha et ønske om selv å si det med egne ord.
(Saken fortsetter under):

Bjørnebye hevder ingen Bendtner-lovnad ble gitt

Sportsssjef Stig Inge Bjørnebye bekrefter det Søderlund forteller, men hevder klubben aldri kom med en lovnad om et Bendtner-salg.
– Det var en av mulighetene, for vi må ha alle muligheter åpne. Det var interesse rundt Bendtner og det vil det alltid være. For oss handler det om å være i forkant å gardere oss for alt som kan skje, så ønsker vi hele tiden å ha en så tøff konkurransesituasjon som mulig. Det har vi nå, sier Bjørnebye.
– Var det i møtene med Søderlund snakket om at Bendtner sannsynligvis skulle selges?
– Det var mye snakk i møtene, sånn er det i sånne møter. Så diskuterer man forskjellige scenarioer. Det er interne diskusjoner, sier Bjørnebye.
– Var det noe konkret sagt? Noen lovnader gitt?
– Nei, svarer han kort.
Bjørnebye sier samtidig at de to spissene har like konkurransevilkår, men forstår at Søderlund mener han har fått for lite spilletid denne sesongen.
– Det forstår jeg at han synes, for han har spilt for lite etter det en profesjonell og ambisiøs fotballspiller som han ønsker. Det forstår jeg at han sier, sier Bjørnebye.
Rosenborgs neste kamp er mot Odd på søndag. Oppgjøret vises på Eurosport Player med avspark 18.00.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
Eliteserien
Brennhet Lehne Olsen: Dette har ikke LSK klart siden 2006 og Rösler
18/09/2021 PÅ 17:57