NADDERUD (Eurosport.no):
Ohi Omoijuanfo har vært en av norsk fotballs mest ettertraktede og målfarlige spisser de siste årene.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 PÅ 17:55
I fjor var det kun Nicklas Bendtner med 19 mål som kom foran Stabæk-spissen på toppscorerlisten. Det førte blant annet til landslagsdebuten. Denne sesongen har han vært sentral i at lagkompis Franck Boli etter alt å dømme blir ligaens toppscorer.
Tidligere i år takket han blant annet nei til et lukrativt tilbud fra Kina. 24-åringen bekreftet i sommer overfor VG at det var interesse fra Vålerenga, men heller ikke det fristet Holmlia-gutten bort fra Nadderud.
Kontrasten neste år kunne dermed blitt enorm hvis mannen som i fjor scoret 17 mål for Stabæk, skulle bli å finne i OBOS-ligaen. Stabæk er i øyeblikket på direkte nedrykksplass med tre kamper igjen å spille.

Uaktuelt med OBOS-ligaen: – Vil ikke dit igjen

En åpen Ohi forteller Eurosport.no at nivå to i norsk fotball ikke er stedet han ønsker å være på dette tidspunktet av karrieren. Samtidig er han klar på at han ikke er bitter fordi han takket nei til Kina-tilbudet.
– Alle har et mål om å spille på øverste nivå i Norge. Det har jeg også. Jeg fikk høre av John (Hou Sæter) at den kinesiske klubben rykket ned, så da var det jo like greit. Jeg angrer ikke på det. Men det er klart, jeg vil spille på øverste nivå. Det er det ikke tvil om, sier Ohi.
– Så det er uaktuelt for deg å spille i OBOS-ligaen neste sesong uansett?
– Ja, hvis jeg skal være kjempeærlig, ja, egentlig. Jeg har vært i OBOS-ligaen. Jeg var der med Jerv og rykket nesten opp med dem. Jeg hadde 15 mål og syv assists. Jeg føler at jeg har vært der og vist at jeg er for god for den ligaen. Jeg har ikke lyst til å dra ned dit igjen, nei, sier en åpen Ohi til Eurosport.no.
(Se intervjuet med Ohi her – saken fortsetter under):

Får Gauseth-støtte: – Må vekk

Eurosports fotballekspert Christian Gauseth har full forståelse for at Stabæk-spissen ikke vil være med på et eventuelt nedrykk.
– For de unge spillerne er ikke dette et kjempeproblem, men for Boli er det katastrofe. For en Ohi er det en katastrofe. Det går ikke. De må vekk, sier Gauseth i den nyeste Eliteserie-podcasten til Eurosport.
Ohi støtter den konklusjonen.
– Det er jeg enig i. Det er ikke ofte jeg er enig med Gauseth, men nå, Gauseth, er jeg enig med deg, sier Ohi lurt og humrer.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 PÅ 18:31