«VIERLSK-spilleren» heter innsamlingsprosjektet som har ført til at Eliteserie-klubben har kunnet forsterke stallen med to solide signeringer denne sommeren.
– Det er helt fantastisk. Det er helt utrolig hvilket engasjement vi har hatt rundt dette. Det Vi har jo nylig avsatt en trener, og det er jo ikke akkurat gratis. Tabellsituasjonen har heller ikke akkurat vært lys, og dette er en unik mulighet til å komme seg opp og frem, sier daglig leder i Lillestrøm, Robert Lauritsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56

Har samlet inn millionbeløp

Klubben begynte å samle inn penger i fjor sommer, hvor de fikk inn nærmere 350 000 kroner. Suksessen gjorde at de denne sommeren lanserte VIERLSK-spilleren.
– Frem til nå har «folket» vært inne med mellom 160 og 200.000 kroner. Da vi passerte 50.000, lovet tidligere styreleder Per Mathisen å gå inn med det tidobbelte – altså en halv million, sier Lauritsen.
Ifølge Lauritsens beregninger ville det totale innsamlede beløpet passere én million kroner i løpet av tirsdag kveld.
– Tror du uttellingen fra prosjektet kan være til inspirasjon for andre klubber?
– Jeg er overbevist om at andre klubber også kunne ha utbytte av noe lignende. Det gir økt tilhørighet og engasjement. Pengene går direkte til sportslig satsing, noe som gjør det lettere å bidra. Det var etter tips fra supporterne selv. Det at folket får være med å bistå, tror jeg på. Det er ekstremt givende for både supportere og oss som klubb.

– Hadde ikke vært mulig uten bidragene

Tirsdag kveld ble Daniel Pedersen den andre nysigneringen på kort tid, mye takket være VIERLSK-spilleren.
– Det er en spiller fra en hylle vi ikke har hatt mulighet å hente fra tidligere, sier Lauritsen.
– Så det er en spiller som vil gå rett inn og forsterke laget, som Smarason?
– Det blir, i likhet med Aron, en klar forsterkning ja. Det er en spiller som vil gå rett inn på laget og heve oss. En spiller som kan dra lasset.
Fra før har prosjektet bidratt til signeringen av Aron Smarason. Islendingen var blant banens beste da han debuterte med scoring i 2-2-kampen mot Molde søndag.
– Aron var ekstremt god på søndag, og det er moro å se hvilke type spillere du kan hente ved hjelp av folket. De bidrar på en helt ny måte i forhold til det å stille opp på stadion og heie frem laget. Det tror jeg de setter pris på.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05