Etter at 18-årige Erik Botheim ble matchvinner mot Tromsø da han scoret Rosenborgs andre mål, fortalte han at lagkamerat Nicklas Bendtner har gitt han god støtte før kampen.
– Jeg fikk vite på onsdag at jeg skulle starte og han har hjulpet meg med hvilken posisjon jeg skulle være i, og har hele tiden guidet meg. Jeg var litt nervøs for den kampen her, men han støttet meg hele veien, sa Botheim.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Da Botheim satt inn scoring nummer to for trønderne var det en glad Bendtner som satt å jublet på benken. Målscoreren var selv fornøyd med sitt første Eliteserie-mål.
– Jeg husker ikke så mye egentlig, jeg visste ikke hva som skjedde og det var en fantastisk følelse. Jeg kommer aldri til å glemme det her, jeg får ikke sove i natt, det kan jeg garantere deg, sa han etter kampen.
Saken fortsetter etter videoen:

Søderlund på benken

Botheim fikk spille fra start, men det betydde at Alexander Søderlund måtte sitte på benken. Før kamp spurte Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen hvorfor Kåre Ingebrigtsen valgte Botheim foran Søderlund.
– Er han mer ving/kantspiller enn det Søderlund er?
– Ja, han er nok mer vant til å spille der. Søderlund har - skulle til å si - spilt fotball i et og et halvt år og vært litt sliten. Men han kommer, han begynner å få lette litt på trykket og bli den Søderlund vi kjenner. I dag var en mulighet til å gi Botheim sjansen og det fortjener han virkelig, sa Ingebrigtsen.
Søderlund var selv ikke veldig overrasket over at han ikke startet kampen.
– Nei, jeg har vært litt sliten i det siste, så vi har passet litt på. Rett fra sesong og ingen pause så vi må være litt forsiktig.
– Men du liker vel ikke å starte fotballkamper på benken?
– Nei, selvfølgelig. Vi kan ikke holde på sånn over lang tid det er selvfølgelig klart. Hvis jeg skulle sitte på benken så kan jeg like godt finne meg en fiolin å begynt å spille på den.
Men til pause ble Bentner byttet ut og Søderlund fikk de siste 45 på banen. Søderlund sa at han er klar til å starte kampen mot islandske Valur til uken.
Spissen var imponert over hva 18 år gamle Botheim fikk til i kampen.
– Det er imponerende. Klasse av Botheim som startet sin første kamp og gjør det såpass bra. Han var giftig hele kampen, så det var imponerende. Han skal få et kyss på kinnet, smilte Søderlund etter kampen.
For Rosenborg venter Champions League kvalifisering allerede til uken. Da møter de Valur borte. 18. juli tar de imot Valur hjemme og kampen kan du se på Eurosport Player.
Se intervjuet med Alexander Søderlund her:
Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53