Rosenborg - Tromsø: 2-1
Det var to lag som jaktet poeng som møttes på Lerkendal da Rosenborg tok imot Tromsø. Rosenborg trengte poeng for å ta igjen serieleder Brann, mens Tromsø trengte poeng for å ta igjen dagens motstander.
Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Men det var hjemmelaget som kunne ta med seg tre poeng. Etter mål av Mike Jensen i første omgang og Erik Botheims mål i andre omgang kunne Rosenborg juble. De ligger nå bare ett poeng bak serieleder Brann, som har spilt en kamp mindre. Det var Botheim som ble matchvinner da han scoret Rosenborgs andre mål og sitt første Eliteserie-mål.
– Jeg husker ikke så mye egentlig, jeg visste ikke hva som skjedde og det var en fantastisk følelse. Jeg kommer aldri til å glemme det her, jeg får ikke sove i natt, det kan jeg garantere deg, sa målscorer Erik Botheim etter kamp.
Han har er allerede blitt godt likt av fansen på Lerkendal.
– Jeg elsker fansen og de elsker meg, legger han til.
Rosenborgs trener Kåre Ingebrigtsen var fornøyd med både laget og Botheim etter kampen.
– Botheim har vært god på trening og vi har savnet å gitt han den muligheten han fortjener. Den fikk han idag og den tok han vare på. En formidabel jobb. Han er en målscorer og det er fantastisk for Norge når både Håland og Botheim produserer på det nivået her så kan det bli et artig U19-lag for Norge, sa Ingebrigtsen.

Straffesituasjon

Da klokken bikket 13 minutter fikk Rosenborg sjansen, men Erik Botheim ble taklet av Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn. RBK-spillerne ropte på straffe, men fikk ingenting.
– Umiddlebart ser det ut som om Kongshavn er oppi leggskinnen hans, sa Eurosports ekspertkommentator Bengt Eriksen.
Rosenborg styrte mesteparten av første omgang og det var hjemmelaget som kunne juble først. Mike Jensen gjorde nesten alt selv, med en liten pasning til Levi, deretter banket han ballen inn i mål fra utenfor 16-meteren. Det var Jensens andre mål for sesongen

Første Eliteserie-mål

To minutter ut i andre omgang fikk Rosenborg sin andre scoring. Det var flere touch av RBK-spillere foran målet, men det var til slutt Erik Botheim som fikk den i mål. Det ble Botheims første Eliteserie-mål for klubben.
Tromsø klarte ikke å få til de store sjansene i andre omgangen. Før debutant Sigurd Grønli slo en lang ball inn foran målet og Runar Espejord headet den inn i mål med en enorm kraft.
Men de fikk ikke flere mål og dermed endte det 2-1 til Rosenborg. Tromsø-målscorer Runar Espejord var ikke fornøyd med kveldens kamp.
– Vi var ræv i dag rett og slett. Vi må bare ta konsekvensene av det. Vi får en sein scoring og skaper litt, men det hadde ikke vært fortjent om vi fikk en scoring til. Det er surt å være dårlig når vi ønsker å komme ned her å få til noe, sa en skuffet Espejord etter kamp.
Dette var siste kamp for Tromsø før en liten sommerferie. For Rosenborg venter Champions League kvalifisering allerede til uken. Da møter de Valur borte. 18. juli tar de imot Valur hjemme og kampen kan du se på Eurosport Player.

Se høydepunktene: Botheim matchvinner mot Tromsø

Eliteserien
Senket klubben som ikke ville ha han nok en gang: – Kreves noe spesielt
30/10/2021 PÅ 17:55
Eliteserien
Kalt «Judas» da han vraket RBK – i kveld ble han VIF-helt på Lerkendal
17/10/2021 PÅ 18:53