Eliteserien har juleferie etter 2018-sesongen. I den anledning vil Eurosport.no kåre de 50 beste spillerne basert på sesongen som var.
Hver dag slipper vi ti nye plassering. Her finner du rangeringen 21 til 30, vurdert av Jonas Moen Rye, Stian Thelen og Eirik Fure.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
30. Daouda Bamba (Kristiansund/Brann):
Brennhet for Kristiansund i sesongstarten der han banket inn mål. Har X-faktor og er et angrep alene, men har også perioder hvor han er mer stille. Som fra mai til september. Men innerst inne er det et enormt potensial og det er dette Brann har kjøpt. Det blir spennende å se hva han kan utrette i den røde drakten neste sesong. Skyter han Brann inn i en ny gullkamp?
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
29. Bismar Acosta (Brann):
Branns kraftplugg av en midtstopper er stort sett bunnsolid når han spiller. Var med på å danne muren bakover for rødtrøyene i vårsesongen. Den sprakk etter hvert og Acosta har også vært involvert i noen kamper Brann helst vil glemme for. Til slutt mistet han plassen på laget til Christian Eggen Rismark og derfor havner han ikke høyere på denne listen.
28. Mohammed Abu (Vålerenga):
Ronny Deilas elev kom i sommer og ga laget det de manglet umiddelbart. Har nærmest revolusjonert midtbanen med bare ti kamper i beltet. Vålerengas viktigste mann neste sesong og brikken som skal sende Oslos stolthet inn i medaljekampen?
27. Fredrik Haugen (Brann):
Branns servitør klarte ikke å leve helt opp til det sterke fjoråret, men har uansett vist at han fortsatt er en av ligaens beste midtbanespillere. Har tidvis hatt en mer balanserende rolle og måtte se at midtbanekollega Sivert Heltne Nilsen forsvant underveis i sesongen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
26. Etzaz Hussain (Molde):
Er teknisk og er trygg med ballen. Har et godt overblikk og gjør lagkameratene rundt seg noen hakk bedre når han er i slag. Fort gjort å havne i skyggen av midtbanekolleger som Magnus Wolff Eikrem og Eirik Hestad, men Hussains betydning skal ikke undervurderes.
25. Amidou Diop (Kristiansund):
Vanskelig å trekke frem individer fra kollektivet Kristiansund, men Diop er en spiller som fortjener en hyllest. KBKs midtbane med og uten den tidligere Molde-spilleren er to forskjellige verdener, selv om han ikke alltid gjør den mest synlige jobben. Hadde trolig ønsket å bidra med enda mer offensivt. Var litt inn og ut av laget i starten av sesongen, men utviklet seg til å bli en av trener Christian Michelsens mest betrodde menn.
24. Martin Bjørnbak (Bodø/Glimt):
Selve limet i et Glimt-forsvar som har vært gjerrige i år. Frisparkfoten er det heller ingenting å si på. Aldri lett å komme til Eliteserien som nyopprykket lag, men kapteinen står frem når det virkelig gjelder. 26-åringen har med god grunn store ambisjoner som fotballspiller, og det store spørsmålet er om han fortsatt er i Bodø når Eliteserien 2019 sparkes i gang.
23. Marcus Pedersen (Strømsgodset):
En av Strømsgodsets fremste trusler offensivt. Er en målscorer og kjempet lenge om toppscorertittelen i 2018, men den røk trolig på grunn av en skade. Scorer mye, men ofte i perioder og i enkeltkamper. Varierer litt for mye og virker til tider å koble seg ut av kamper når han mister humøret. Det er likevel klart at han har et topp ti-nivå inne.
Sett denne godbiten fra tidligere i sesongen? Saken fortsetter under videoen:
22. Fredrik Aursnes (Molde):
Ny midtbanemann med på listen fra Molde. Ikke den siste heller. Var med og dominerte Moldes midtbane denne sesongen. Like mange målpoeng som lagkompis Eirik Hestad. Hadde en strålende start på sesongen med scoring i de to første kampene og ble blant annet matchvinner mot Haugesund. At han var mer inn og ut av laget i høst sier mer om Moldes midtbane og bredden i troppen, enn kvalitetene til Aursnes.
21. Even Hovland (Rosenborg):Ble hentet fra Sogndal litt inn i sesongen og viste umiddelbart at han har det nivået Rosenborg trenger. Er Reginiussens perfekte makker og har sammen med ham dannet grunnlaget for Rosenborgs seriegull. Prestasjonene er blitt belønnet med plass i landslagstroppen. Ikke den som leverer til store overskrifter verken på eller utenfor banen, men Hovland er en bunnsolid mann du stoler på.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12