Eliteserien har juleferie etter 2018-sesongen. I den anledning vil Eurosport.no se tilbake på sesongen og kåre de 50 beste spillerne basert på sesongen som var.
Hver dag i romjulen slipper vi ti nye plassering.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
Det har vært solid kamp for å komme med på listen. Her finner du de første navnene på rangeringen, vurdert av Jonas Moen Rye, Stian Thelen og Eirik Fure.
50. Elbasan Rashani (Odd):
Har vært den av Odds offensive spillere som har levert på både høyest og jevnest nivå gjennom sesongen. Med en spiss i form ved siden av seg, ville han endt opp med enda flere målpoeng. Heller ingen gratispassasjer når det kommer til å gjøre defensivt arbeid.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
49. Eirik Ulland Andersen (Strømsgodset):
Eliteseriens beste frisparkfot klarte ikke helt å leve opp til forrige sesong, men kremmerhusene har likevel ikke uteblitt. Når han er i slag er han et helt angrep alene. Kom svært sent i gang med å sanke målpoeng denne sesongen. Skuddvillig, men ble for et manglende sluttprodukt, noe som var en enorm kontrast til fjorårssesongen hvor han og Bassel Jradi herjet for Drammens-klubben.
Så du denne drømmescoringen? Saken fortsetter under videoen:

Ulland Andersen gir Godset håp med drømmescoring

48. Gili Rolantsson (Brann):
Når Rolantsson spiller, så tar Brann ofte poeng. Slik var det i hvert fall lenge. Mønsterelev i flere posisjoner og er allsidig. Samtidig leverer han foran mål og har en bra skuddfot. Har enda mer inne enn det han har fått vist i 2018. Det ble en litt for variabel sesong til å nå enda høyere på listen.
47. Alexander Stølås (Haugesund):
Mange tenker trolig først og fremst på dødballfoten når Stølås nevnes. Det er selvsagt få andre venstrebacker i Eliteserien som kan vise til det angrepsvåpenet, men her har trener Eirik Horneland i tillegg en spiller som leverer stabilt både fremover og bakover i banespillet. Sjeldent svake kamper for et medaljejagende FKH. Startet hele 29 kamper, en ankelskade gjorde han utilgjengelig hjemme mot Rosenborg.
46. Herolind Shala (Start):
Ble hentet i sommer til Start og skulle være redningsmann. Gikk inn og hevet laget umiddelbart, men tross hans bidrag klarte ikke Start å holde plassen. Likevel har Shala vist kvaliteter i Eliteserien og derfor blir han neppe å se i OBOS-ligaen for gultrøyene neste sesong. Han er rett og slett altfor god for den ligaen. Kunne endt høyere på listen om han hadde spilt en full sesong.
45. Tobias Børkeeiet (Stabæk):
Debuterte for Stabæk i Eliteserien i runde en og for en sesong det ble for unggutten. Nominert til årets gjennombrudd i Eliteserien. Vært et av få lyspunkt på et Stabæk-lag som slet tungt og som måtte ut i kvalifisering for å sikre Eliteserie-kontrakten. Når vi skriver denne listen om ett år, er 19-åringen garantert enda høyere oppe. Få tenåringer fremstår som så modne på banen, som han.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
44. Aslak Fonn Witry (Ranheim):
Den unge høyrebacken har utviklet seg i Ranheim og OBOS-ligaen i noen sesonger nå, og fikk sitt gjennombrudd i Eliteserien i 2018. Har vært fast inventar i Ranheim-laget. Besitter offensive kvaliteter og har levert målpoeng denne sesongen. Vært så god at både Rosenborg og Djurgården la penger på bordet for forsvarstalentet som allerede i vår ble belønnet med U21-landslagsspill. Valgte til slutt Allsvenskan og Djurgården, noe han kommer til å løse godt.
43. Ole Jørgen Halvorsen (Sarpsborg 08):
Den lokale 31-åringen puster og lever Sarpsborg 08. Symboliserer sarpingenes spillestil og mentalitet. Er selve hjertet i et lag som har imponert alle de siste årene. Fem scoringer og fem målgivende er absolutt godkjent i en sesong som har svingt for hele laget. Spiller sjelden en dårlig kamp, og går foran med stort mot. Løper, kjemper og gjør lagkameratene bedre. en spiller det er vanskelig ikke å bli glad i.
42. Vebjørn Hoff (Odd):
Ble hentet sammen med Birk Risa før sesongen. Brukte ikke lang tid på å finne sin plass i Odd-laget. Høstet velfortjent ros av Fagermo allerede etter sin første kamp i Odd-trøyen da han ble kastet ut i det mot Rosenborg. Har utover i sesongen vist at han er en spiller det går an å bygge et lag rundt. En svært solid debutsesong.
41. Patrick Mortensen (Sarpsborg 08):
Ble neppe sett på som noen målsnik i sine første sesonger i Sarpsborg 08, men scorer snart så jevnt at han kan kalles målgarantist. Er smart til å bevege seg i boksen og er med sin hodestyrke en trussel på dødballer. Det motsatte av en luksusspiller med sin harde jobbing på topp. En mann som hadde vært mye høyere på listen om Europa League-prestasjonene også hadde betydning.
Sett denne analysen?
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12