Eliteserien har juleferie etter 2018-sesongen. I den anledning vil Eurosport.no se tilbake på sesongen og kåre de 50 beste spillerne basert på sesongen som var.
Hver dag i romjulen slipper vi ti nye plassering. Her finner du rangeringen 31 til 40, vurdert av Jonas Moen Rye, Stian Thelen og Eirik Fure.
Eliteserien
Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette
22/09/2019 PÅ 18:04
40. Frode Kippe (Lillestrøm): 40-åringen på 40. plass. Det måtte nesten bli sånn. Nå går han jammen for enda en sesong. Holder fortsatt et godt Eliteserie-nivå. Er blitt litt tregere de siste årene, men til gjengjeld er bruker han rutinen og klokskapen godt. God til å posisjonere seg og gir fortsatt alt i duellene. Stod for et av sesongens øyeblikk i tungvektsduellen mot Azar Karadas!
Så du denne? Saken fortsetter under videoen:
39. Vegar Eggen Hedenstad (Rosenborg):
Er førstemann i rekken av Rosenborgs forsvarsspillere. Har hatt en fin sesong i et bunnsolid RBK-forsvar som virkelig har stengt i de bakre rekker. Bidrar også offensivt med både gode bevegelser og lure pasninger. Likevel sitter man med en følelse av at dette ikke var Hedenstads beste sesong og at han fortsatt her mer å gå på.
38. Flamur Kastrati (Sandefjord/Kristiansund): Startet sesongen som hissigpropp i Sandefjord og avsluttet som hissigpropp i Kristiansund. Eliteseriens klart største kortsanker, men også en god spiss med nese for mål. Har vært delaktig i å skyte Kristiansund til 5. plass. Hadde scoret flere mål med færre karantener. En profil og en fargeklatt som aldri gir seg. Norsk fotball trenger noen sånne.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen:
37. Liridon Kalludra (Kristiansund):
Den populære svensken signerte ny kontrakt før sesongen og har igjen vist hvorfor KBK setter stor pris på han. Strålende nærteknikk og kreativitet bidrar til både mål og målpoeng. Har en god fot og er «alltid» sentral i Kristiansunds angrep. Flamur Kastrati mener at lagkompisen er blant Eliteseriens mest undervurderte spillere, og her har nok KBK-spissen et godt poeng.
36. Damion Lowe (Start):
Har mye av æren for at Start-håpet levde til siste runde. Uten ham hadde sørlendingene vært nede lenge før. Under ledelse av Kjetil Rekdal stod jamaicaneren gang etter gang frem som banens beste spiller. Kan bli en enda større trussel på offensive dødballer. Får bedre hjelp bakover neste år med Joackim Jørgensen.
35. Bård Finne (Vålerenga):
Har gitt Vålerenga-fansen flere minneverdige øyeblikk denne sesongen med avgjørende scoringer. Har en gifitig frisparkfot som rivalen Lillestrøm fortsatt har mareritt om. Solide prestasjoner denne sesongen, og har vært en av få i VIF-laget som har levert stabilt. Er en anvendelig spiller som kan benyttes i flere posisjoner i angrepet. VIF og Deila må håpe han fortsetter målformen inn i neste sesong - blir det han som skyter klubben inn i medaljekamp?
Se de elleville overtidsminuttene fra Vålerenga - Lillestrøm. Saken fortsetter under videoen:
34. Dan Peter Ulvestad (Kristiansund):
Ingen lett å oppgave å plukke spillere fra kollektivet KBK, men Ulvestad var klippen i KBK-forsvaret. Var sammen med McDermott suksessfaktoren til lagets sesong - spesielt defensivt. Essensiell å beholde også neste sesong. Mistet noen kamper mot slutten av sesongen på grunn av skade, men kom tilbake og bidro til at KBK tok fem strake seiere i Eliteserien.
33. Samuel Sahin-Radlinger (Brann):
Det ble med en sesong i Bergen og Brann for keeperen. Men det er ingen tvil om at Brann plutselig ble like mye et possession-lag som et kontringslag med østerrikeren bakerst. Ga Brann en ny dimensjon. Det ble også få innslupne mål med ham på vårsesongen og skal ha sin del av æren for de gode resultatene da. Dessverre viste han svakhetstegn i feltarbeidet. Gjorde også flere tabber som trekker plasseringen ned. Som mot Vålerenga, Strømsgodset og Molde. Dessverre ble han skadet da det gjaldt som mest for Brann.
32. Rufo (Sandefjord):
En åpenbaring etter han kom inn i sommer. Om det var et håp for at Sandefjord skulle holde seg i Eliteserien var det mye takket Rufo. Leverte viktige bidrag og viste finesse som gjør ham til en kvalitetsspiller. Vil herje i OBOS-ligaen om de klarer å beholde ham. Ville kommet enda høyere om han hadde levert slik gjennom en hel sesongen.
31. Christian Eggen Rismark (Ranheim/Brann):
Ikke tilfeldig at han ble solgt fra Ranheim til Brann midtveis i sesongen. Spilte godt hos nykomlingene som imponerte alle i vårsesongen. Falt umiddelbart i smak hos Lars Arne Nilsen. Er en god midtstopper og tok etter hvert stopperplassen til Bismar Acosta. Den plassen har han nok også neste sesong. Var dog tydelig preget av stundens alvor i seriefinalen.
Eliteserien
Svensk toppscorer bekrefter bud fra Mjøndalen
10/08/2019 PÅ 12:15
Eliteserien
FKH-stjerne røk trolig akillesen: – Jeg kommer sterkere tilbake
15/06/2019 PÅ 17:12