Populære sporter
All sport
Vis alt

Frisparkperle sendte Godset opp på trygg grunn: – Har øvd på dette

Sondre Skandsen

Oppdatert 22/09/2019 klokken 20:19 GMT+2

For første gang på et helt kalenderår vant Strømsgodset på bortebane. Det sørget samtidig for klatring opp til sikkerhet på tabellen.

Maigaard

Foto: Scanpix

TROMSØ/OSLO (Eurosport.no):
Tromsø – Strømsgodset 0-1 (0-0)
30. september 2018 i Sarpsborg. Det var sist Godset vant en bortekamp i Eliteserien - inntil nå.
Mikkel Maigaards utsøkte frispark var forskjellen på de to lagene i nord.
– Det var helt fantastisk, vi har ventet lenge på dette nå. Vi spiller en bra bortekamp og treffer bra på kampplanen. Derfor vinner vi kampen i dag, sa han til Eurosport etter kampen.
– Vi vet vi er bedre trent enn de fleste lag, så hvis det står 0-0 etter 60 minutter, da er det en fordel for oss.
Tross at Tromsø hadde mest ball, var det Godset som skapte de fleste målsjansene, særlig i førsteomgangen. Hjemmelaget klarte aldri å true Martin Hansen i Godset-buret ordentlig, og det så lenge ut til å ebbe ut i 0-0 på Alfheim, et resultat som trolig ville vært helt greit for begge lag.
Men Maigaard ville det annerledes, etter at Mawa ble felt på vei gjennom. Fra svært kort hold bøyde han ballen opp i korthjørnet forbi Karlstrøm i TIL-buret, og det ble også matchvinnerscoringen.
– Det var en god posisjon for meg. Jeg har stått 15-20 minutter etter hver trening og øvd på dette. Det er ikke tilfeldig at den går inn, sa Maigaard etter kampen.
Resultatet sendte Godset opp på trygg grunn, 12. plass og 22 poeng. Drammenserne var heldige med resultatene i de andre kampene der Ranheims seier glapp mot tampen og Sarpsborg 08 tapte 3-0 borte mot Odd.
Tromsø finner seg plutselig under Godset på tabellen.
– Neida, vi roter jo oss ned i bunnen hvert år, så det er ikke noe nytt, sa en tydelig forbanna Kent-Are Antonsen til Eurosport.
– Jeg vet da faen hva som skjer. Jeg vet ikke om det er i hodet det sitter. Vi gjør det bra på trening men får det ikke ut i kamp.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame