TROMSØ/OSLO (Eurosport.no):
Tromsø – Strømsgodset 0-1 (0-0)
30. september 2018 i Sarpsborg. Det var sist Godset vant en bortekamp i Eliteserien - inntil nå.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Mikkel Maigaards utsøkte frispark var forskjellen på de to lagene i nord.
– Det var helt fantastisk, vi har ventet lenge på dette nå. Vi spiller en bra bortekamp og treffer bra på kampplanen. Derfor vinner vi kampen i dag, sa han til Eurosport etter kampen.
– Vi vet vi er bedre trent enn de fleste lag, så hvis det står 0-0 etter 60 minutter, da er det en fordel for oss.
Tross at Tromsø hadde mest ball, var det Godset som skapte de fleste målsjansene, særlig i førsteomgangen. Hjemmelaget klarte aldri å true Martin Hansen i Godset-buret ordentlig, og det så lenge ut til å ebbe ut i 0-0 på Alfheim, et resultat som trolig ville vært helt greit for begge lag.
Men Maigaard ville det annerledes, etter at Mawa ble felt på vei gjennom. Fra svært kort hold bøyde han ballen opp i korthjørnet forbi Karlstrøm i TIL-buret, og det ble også matchvinnerscoringen.
– Det var en god posisjon for meg. Jeg har stått 15-20 minutter etter hver trening og øvd på dette. Det er ikke tilfeldig at den går inn, sa Maigaard etter kampen.
Resultatet sendte Godset opp på trygg grunn, 12. plass og 22 poeng. Drammenserne var heldige med resultatene i de andre kampene der Ranheims seier glapp mot tampen og Sarpsborg 08 tapte 3-0 borte mot Odd.
Tromsø finner seg plutselig under Godset på tabellen.
– Neida, vi roter jo oss ned i bunnen hvert år, så det er ikke noe nytt, sa en tydelig forbanna Kent-Are Antonsen til Eurosport.
– Jeg vet da faen hva som skjer. Jeg vet ikke om det er i hodet det sitter. Vi gjør det bra på trening men får det ikke ut i kamp.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31