Drømmecomeback for Start: – Dette laget vil ta mange poeng

Oppdatert 11/03/2018 klokken 21:24 GMT+1

Start markerte at de er tilbake i Eliteserien på overlegent vis.

start

Start – Tromsø: 4-1 (2-0)
Det ble en drømmestart på comebacket i Eliteserien for kristiandsandslaget, som allerede etter syv minutter hadde tatt overtaket i kampen.
Og det var debutantenes aften på Sparebanken Sør Arena.
Se alle målene fra kampen her (saken fortsetter under):

Start nedsablet Tromsø i Eliteserie-returen

Gavmilde gjester

Drøye fem minutter var gått da Isaac Twum ladet skuddfoten, men den gikk i blokken og kom på retur. Der sto Kristján Finnbogason perfekt plassert, som sendte Start opp i ledelsen.
Og bare sekunder etter Tromsø satte ballen i gang igjen, rotet bortelaget det til på egen halvdel. Et Start-lag på hugget benyttet sjansen, der målscorer Finnbogason sendte ballen videre til Kevin Kabran. Kabran så kjapt en åpning, og med en veldig god avslutning dundret han inn 2-0 fra rundt 17 meter.
I oppkjøringen har Start sett litt rustne ut, men det var langt fra hjemmelaget som måtte gå i seg selv i pausen. Tromsø rotet ofte, og ga bort ballen nesten med en gang de fikk den i laget.
Det gavmilde Tromsø førte til farlige situasjoner for hjemmelaget. De største mulighetene kom fra Twum og Elliot Käck, og Start var milevis nærmere å øke ledelsen enn hva bortelaget var å redusere.

Pangavslutning på kampen

De første minuttene av andre omgang kom Tromsø litt tilbake, med en nevneverdig sjanse fra Runar Espejord, men skuddet fra inne i 16-meteren ble blokkert. Det var omtrent det Tromsø fikk vist før Start tok overtaket igjen.
Timen spilt sørget Start for å sette spikeren i kisten. Käck, som blåste en stor sjanse i første omgang, puttet hjemmelagets tredje mål.
– Denne gangen gjør han ingen feil, han treffer godt. Han blir den andre debutanten til å score, og Start har tre som scorer sitt første mål i Eliteserien, sa Eurosports kommentator Amund Lutnæs.
Etter godt Tromsø-press, viste bortelaget at de ikke helt hadde mistet håpet likevel. I det 73. minutt fikk de annulert et mål for offside, da innbytteren El hadji Samb fikk masse rom og løp ballen nærmest alene inn i mål. Offside-målet vekket nordlendingene, som viste brodd i presset. Men det ble for lite og for seint for bortelaget.
– Start er mye nærmere 4-0 enn Tromsø er 3-1, konstaterte kommentator Lutnæs da det var under ti minutter igjen av kampen.
Men så, like før klokken bikket over på overtid, satt den endelig for Tromsø. Ringreven Morten Gamst Pedersen knallet til fra rundt 25 meter, og Håkon Opdal strakk kun opp en hånd før ballen lå bak ham.
Tromsø fikk imidlertid ikke kjent på smaken av reduseringen en gang, før Aremu Afeez fra langt hold økte til 4-1 for Start.
– Etter dette er det klart at dette laget vil ta mange poeng i Eliteserien 2018, avsluttet kommentator Lutnæs.

– Tapte fullt fortjent

Start-trener Mark Dempsey skryter av laget sitt etter kampen, og sier målene og sjansene de skapte var helt fantastiske. Likevel understreker han at det kun er den første kampen.
– Alt gikk bra for oss i dag, man er aldri helt sikker på hvordan den første kampen vil se ut. Men vi har noen veldig spennende spillere der alle er framoverrettet, sier treneren.
Selv om Dempsey trekker fram de framoverrettede spillerne, mener han også laget forsvarer seg godt.
– Men jeg er litt skuffet over at vi ikke klarte å holde nullen, sier han.
En annen som var skuffet etter kampen var Tromsø-kapten Simen Wangberg. Han sier laget ikke kan fortsette slik i de kommende kampene.
– Vi tapte fullt fortjent i dag. Start var et bedre lag enn oss gjennom hele kampen, mener kapteinen.
Neste mulighet for Tromsø til å vise at de er bedre enn hva de presterte søndag er 18. mars klokken 18 mot Strømsgodset. Start må på sin side vente en stund på å fortsette den gode stimen, da den andre runden de skulle spilt mot Stabæk er utsatt. Dermed blir deres neste kamp 2. april hjemme mot Sandefjord.