• Se Haugesund - Bodø/Glimt søndag 30. september kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
Etter at det er spilt 23 runder i Eliteserien 2018, ligger Strømsgodset, Stabæk og Start med 23 poeng, under der ligger Lillestrøm med 22 poeng og Sandefjord med 14 poeng. Men på 11. plass ligger Bodø/Glimt med 27 poeng.
Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth er klar på at Bodø/Glimt ikke kommer til å rykke ned.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55
– Jeg tror de er trygg. De kommer til å få en seier eller to på de to siste kampene og de har kun to tap de siste tolv kampene. De er ikke et nedrykkslag og de kunne fint slått Start, bare så vi er veldig klar på det, sier Gauseth i denne ukens Eliteserie-podcast.
Siste gang de tapte på hjemmebane var mot Tromsø 16. mai, før de tapte mot Start søndag.
– Zinckernagel ser skarp ut, Fardal Opseth er der, Layoni ser bra ut. I tillegg så har du fire andre lag som skal ta igjen fire poeng på Glimt. Da er det altfor mange brikker som skal i deres disfavør, så nei Glimt er fortsatt sikker. Det står jeg på, sier Gauseth.
Se Eurosports Eliteserie-podcast her (saken fortsetter under videoen):

– Et lokomotiv som treffer en elgkalv

Men ett lag som ekspertene begynner å tro kan rykke ned er Strømsgodset. Etter at de tapte mot Molde søndag, erkjente Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen at de var et bunnlag. I Fotballmandag spådde både Gauseth og Ranheim-spiller Michael Karlsen nedrykk for Drammensklubben.
– Det er Strømsgodset jeg først og fremst er bekymret for. Det er Godset som oppfører seg, ter seg og ser ut som et bunnlag og et nedrykkslag, sier Gauseth.
Strømsgodset møter Sarpsborg 08 borte til helgen. Eurosports Asbjørn Myhre tror det vil bli hardt for Strømsgodset å møte Sarpsborg.
– Finnes det egentlig noe verre motstander for Godset nå i kommende seriekamp enn Sarpsborg? De som endelig har fått en uke uten noe midtukekamp, som kan stille med et toppet lag, som trenger å komme tilbake og få noen seiere i serien. Jeg ser for meg et lokomotiv som treffer en elgkalv som står på togskinnene. Stakkers Godset i Sarpsborg, tror jeg, sier Myhre.
– Mange tenkte at dette Godset-laget kan ta medalje og kanskje pushe Rosenborg. Det tror jeg de trodde selv også at de kunne gjøre, så har det bare blitt noe helt annet, legger han til.
Neste kamp for Bodø/Glimt er mot Haugesund søndag 30. september kl. 18.00. Mens Strømsgodset møter Sarpsborg 08. Kampene kan du se på Eurosport Player.
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54