• Se Sarpsborg 08 - Strømsgodset søndag 30. september kl. 18.00 på Eurosport Player. Abonner her!
– Det var ikke dette vi så for oss, men nå er vi et bunnlag. Det er bare å innse og jobbe ut ifra det, sa Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen etter tapet mot Molde søndag.
Ranheim-spiller Michael Karlsen mener det kun er tre spillere på Godset som får godkjent denne sesongen.
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Hvor skal vi begynne? Alt går vel gale. I mine øyne så er det tre spillere som får godkjent i år, det er Eirik Ulland Andersen, Tokmac Nguen og Marcus Pedersen. Resten synes jeg er syltynt, de fremstår ikke som et lag, det er en og en som skal gjøre ting og det fungerer i enkeltkamper men til sjuende og sist så har det gått rett vest, sa Karlsen i Fotballmandag.
Karlsen og Ranheim spilte mot Strømsgodset forrige helg, hvor lagene spilte 1-1.
– De hadde kniven på strupen og det ser ikke ut som om noen bryr seg engang. De mangler ledere i midten og ledere i forsvaret. Bugge Pettersen har fått masse skryt opp gjennom, men han har ikke akkurat vært heldig i år. De må virkelig få opp øynene og erkjenne hvor de ligger, hvis ikke så tror jeg det kan bli nedrykk til OBOS-ligaen, legger han til.

– De lekker som en sil

Karlsen og Eurosports Eliteserie-ekspert Christian Gauseth laget hver sin oversikt over hvordan de tror nedrykkstabellen kommer til å se ut. Sandefjord ligger nederst på begge.
Gauseth:
Lillestrøm
Start
Stabæk
Strømsgodset
(Sandefjord)
Karlsen:
Stabæk
Lillestrøm
Start
Strømsgodset
(Sandefjord)
Både Karlsen og Gauseth tror Strømsgodset vil havne på nest nederste plass i Eliteserien denne sesongen.
– Jeg synes ikke den Strømsgodset-floka er lett å løse. De løser ikke gjentagende problemer, de er i dårlig form, de lekker som en sil. Det er den samme reglen, det er mangel på struktur og det er kjempe grunn til bekymring. Så jeg ser de med 30 poeng når vi er ferdigspilt, jeg tror de tar syv poeng til, sier Gauseth om sin liste.
Se nedrykksdommen her (saken fortsetter under videoen):

– Det eneste de har til felles er skittentøyet etter kampen

Strømsgodset ligger på en 12. plass i Eliteserien med 23 poeng. Etter at både Start og Stabæk vant sine kamper i helgen har de også 23 poeng. Eurosports Petter Bø Tosterud mener det er noen varsellamper som begynner å lyse for Drammenslaget.
– Når vi ser på hvordan laget fremstår, med de avstandene som oppstår mellom forsvarsleddet og midtbaneleddet, det er helt surrealistisk å se på. Det ser nesten ikke ut som om spillerne kjenner hverandre. Etter hver kamp så tenker jeg at det eneste de har til felles er skittentøyet etter kampen, sier Tosterud.
Det gjenstår syv kamper i sesongen. Karlsen tror det kan bli tøft for Godset å holde seg i Eliteserien.
– Det blir enda tøffere hvis man ikke erkjenner hvor man er og det vet jeg ikke om de gjør. De har et tøft program, med Sarpsborg borte neste helg. Jeg synes det ser veldig stygt ut for Strømsgodset dessverre, sier han.
– Dere (Ranheim) får skryt for at dere er en gjeng, hva er grunnen til at man ikke får det til i Godset?
– Det er vanskelig å si, alle vi jo oppnå noe sammen og det er både spillernes ansvar, de må gå i seg selv og så må trenerne ta tak. Den jobben som er gjort hittil synes jeg er altfor dårlig og da blir det sånn som det blir, så enkelt er det, sier Karlsen.
Neste kamp for Strømsgodset er mot Sarpsborg 08 søndag 30. september kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player.
Sett denne?
Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43