• Se Haugesund-Bodø/Glimt på Eurosport Player og Eurosport Pluss søndag kl. 18!
Haugesund holder stø kurs mot å kopiere forrige sesongs marerittavslutning.
Med tre strake tap er rogalendingene i ferd med å spille seg ut av en bronsekamp de for bare få uker siden så ut til å ha god kontroll på.
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
2 TIMER SIDEN
Utgangspunktet i år er marginalt bedre enn det foregående, men det er bare marginalt.
Også i fjor var Haugesund involvert i medaljekampen etter 23 runder. Da lå Eirik Hornelands mannskap på 4. plass med 36 poeng mot 4. plass med 38 poeng i år.
Men med smått utrolige tre av 24 poeng på de åtte siste serierundene, endte laget til slutt nærmere nedrykkstreken enn medalje.
I Eurosports Eliteserie-podcast denne uken ble bekymringen for FKHs form luftet. Kommentator Asbjørn Myhre er mer optimistisk på Eliteserie-klubbens vegne denne sesongen enn det han så i fjor.
– Jeg tror Brann-kampen var en ordentlig knekk for Haugesund, hvor de lurte på hva som traff dem. De er inne i sin svakeste periode for sesongen, men jeg tror de kan bruke denne uken til å snu det. Jeg tror ikke de får en like tung avslutning som de hadde i fjor høst, sier han.
Han mener uken klubben nå er inne i kan være med å avgjøre resten av sesongen.
– Jeg tror det som skjer resten av denne uken, med to hjemmekamper mot Strømsgodset i cupen og hjemme mot Bodø/Glimt, to kamper de er favoritter i, blir veldig viktige. De har muligheten til å få et skifte i momentum igjen der, sier Myhre.
Midt i den nedagående formkurven annonserte også stopperbauta Vegard Skjerve at han legger opp og flytter hjem etter et helt tiår i klubben.
Eurosport-ekspert Christian Gauseth mener det er svært synd for klubben.
– Man fikk noen hint tidligere i sesongen. Jeg trodde kanskje det dreide seg om et ønske om bedre lønn, men det viste det seg at det ikke var. Det er sevlfølgelig veldig synd, for dette er en spiller som er på toppen av karrieren nå. Jeg har aldri sett ham så god som han er nå.
Gauseth trekker også noen paralleller tilbake til i fjor.
– Det er litt som i fjor. Jeg synes det er synd at Tor Arne Andreassen ga seg da, for jeg synes det virket som han også hadde mye igjen.
34-åringen, som også er aktiv spiller hos Mjøndalen i OBOS-ligaen, mener likevel at det står respekt av Skjerves valg.
– Dette har jeg sett hos lagkamerater også. Når motivasjonen ikke er der og hodet sier at det er et ork å dra på trening og spille kamp, da hjelper det ikke uansett hvordan kroppen er.
– Jeg snakket med Kenneth Karlsen hos oss, som sa han spilte for lenge da han var aktiv. Det verken bra for ham selv eller omgivelsene, så det står respekt av å vite når det er nok. Men for Haugesund og Eliteserien er det kjempesynd, sier han.
Se hele podcasten her:
UEFA Europa Conference League
Hissig Mourinho kranglet etter ny Glimt-bragd: – Ekstrem vinnerskalle
04/11/2021 PÅ 23:08
UEFA Europa Conference League
Glimt rystet Mourinho og Roma igjen – utlignet på dramatisk vis
04/11/2021 PÅ 21:54