Sandefjord - Viking 3-1:
Det kokte fra start da Viking gjestet Komplett Arena søndag kveld, i jakten på en sårt etterlengtet seier. Men det som startet som en drømmedebut for Vikings Ghislain Guessan, endte med et mareritt for hele laget.
Allerede etter 14 minutter på banen sendte Viking-debutant Ghislain Guessan gjestene i ledelsen. Fire minutter senere utlignet Carlos Grossmüller for vertene, og like før en halvtime spilt sendte 34-åringen Sandefjord i ledelsen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Etter at Sime Gregov så rødt, sørget Flamur Kastrati for 3-1-seier på hjemmebane.
– Vi får det som vi vil fra start, men så skjer det som har skjedd altfor ofte denne sesongen, at vi ikke klarer å holde fokus retter etter scoring, så vi slipper inn nesten med en gang, sa en skuffet Viking-spiller Kristoffer Haugen til Eurosport etter kamp.
– Det er en stor oppgave, men vi kan ikke gi opp, hver dag må vi tro på at vi klarer det. Vi må plukke oss opp igjen, det er fortsatt muligheter, sa en misfornøyd Viking-trener Ian Burchnall om håpet om overlevelse i Eliteserien.
(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se Carlos Grossmüller og Sandefjord ydmyke Viking.

– Det er udugelighet

Nedrykkstruede Viking var aggressive fra start da de jaktet en sårt etterlengtet seier mot Sandefjord. Stavanger-lagets nysignering Ghislain Guessan sørget for at gjestene glimtet håp fra start, da 24-åringen etter kun 14 minutter ut i kampen sendte gjestene i ledelsen da han scoret sitt første mål for klubben.
Men gleden for Ian Burchnalls menn var derimot kortvarig, for kun fire minutter senere utlignet Carlos Grossmüller for vertene, noe som fikk Eurosports fotballeksperter i studio til å reagere.
– Det er litt typisk et lag i motgang, når de ikke klarer å holde på ledelsen lenger enn dette, sa Eurosports fotballekspert Thomas Myhre.
– Det er ikke motgang, det er udugelighet. Det er ikke første gang det skjer. Mot Brann hjemme skjedde det samme. Så snudde de kampen til 2-1. Så gikk det et halvt minutt så var det 2-3, kommenterte Eurosports fotballekspert Kjetil Rekdal.

Amper stemning

Det var ikke bare i studio at tenningsnivået var høyt, også på gresset tente man på pluggene. Vikings sisteskanse Iven Austbø beveget seg utenfor 16-meteren for å redde en ball, samtidig som Sandefjords Flamur Kastrati jaktet ballen og satte to armer i ryggen på Viking-spiller Martinsen, som endte opp med å kollidere i Austbø.
Det fikk Tommy Høiland til å reagere, og etter å ha spurtet fra andre siden av banen for å diskutere med dommeren, pådro han seg gult kort. Det gjorde også Sandefjords Håvard Storbæk, noe han ikke var fornøyd med, mens Kastrati slapp unna uten kort.
– Det er ille å få gult kort når Tommy Høiland løper 100 meter for å diskutere, mens jeg står 10 meter unna, sa 31-åringen til Eurosport i pausen før han la til:
– Grossmüller har vært bra, men vi må være obs på kontringene deres, de har noen kjappe fremme, så vi må demme opp.
Den 34 år gamle uruguayaneren nøyde seg ikke bare med et mål mot Viking, Grossmüller noterte seg like gjerne for to mål, da han like før en halvtime spilt sendte vertene i 2-1-ledelse til pause.

Vondt ble til verre

Og det går ikke veien for Viking i andreomgangen heller. Først tok Julian Ryerson hjørnesparket for raskt, og før dommeren hadde blåst, og etter et skudd på mål i tillegg pådro han seg gult kort.
Vondt ble til verre for Viking som minutter senere ble redusert til ti, da Sime Gregov fikk sitt andre gule, og dermed så rødt. Sandefjords Kastrati jobbet seg inn i boksen og la inn 45 grader, hvor Gregov i et mislykket forsøk på å spille ballen vekk taklet ned Håvard Storbæk.
Selv om Austbø var på straffen tatt av Kastrati, fant ballen veien inn i mål og Sandefjord ledet 3-1 med 40 minutter igjen av ordinær tid.
– Det er så utrolig klønete av Viking, å sette seg i problemer der, og gi bort denne, sa Eurosport-kommentator Petter Bø Tosterud.
Sandefjord tok dermed tre poeng etter å ha vunnet 3-1 over Viking.
Slik startet lagene:
Sandefjord: Jónsson - Seck, Grorud, Reppesgård Hansen - Storbæk, Grossmüller, Vallès, Olsen Solberg - Sødlund, Kastrati, Morer
Viking: Austbø - Martinsen, Gregov, Nordvik - Kronberg, Usman, Jenkins, Ryerson, Haugen - Høiland, Guessan
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52