Populære sporter
All sport
Vis alt

Hentet spiss fra Sverige: – Han har et høyt toppnivå

Espen Blaker

Publisert 25/01/2018 klokken 10:22 GMT+1

Sarpsborg 08 fortsetter kjøpefesten.

tveter

Foto: Eurosport

Klubbens nyeste tilskudd heter Alexander Ruud Tveter, og kommer fra den svenske klubben Halmstad.
Det melder Sarpsborg 08 i en pressemelding torsdag formiddag.
– I Alexander får vi inn en sulten spiss med et høyt toppnivå. Han herjet i Superettan i 2016, men hadde et litt tyngre 2017. Vi er likevel trygge på at Alexander vil gjøre en viktig jobb for oss, sier sportssjef Thomas Berntsen, som har sett Ruud Tveter i aksjon flere ganger.
26-åringen returnerer dermed til Norge etter to år i nabolandet. Han har en fortid i Follo og Fredrikstad, og har signert en toårskontrakt med fjorårets bronsevinner i Eliteserien.
– I 2016 og 2017 kjørte vi flere ganger til Halmstad for egenhendig å se ham i aksjon. Vi var giret allerede da, men det lot seg ikke løse. I tillegg har Tom Freddy (Aune) hatt Alexander som spiller tidligere og kjenner personen godt. Det er hel ved med gode holdninger og få skader. Han vil passe fint inn hos oss, sier Berntsen.
Forutenom et opphold i FFK fra 2011 til 2012, leverte kraftspissen et tosifret antall scoringer i OBOS-ligaen for Follo fra 2010 til 2015. I 2016 leverte han 21 målpoeng for Halmstad i Superettan (Sveriges svar på OBOS-ligaen) med 13 mål og åtte assists.
– Jeg hadde lyst å komme hjem til Norge igjen etter to år i Sverige. Når denne muligheten dukket opp, så var det veldig spennende. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Det er veldig spennende å få være med på et lag som jeg føler det er veldig mye positivt med, sier Ruud Tveter.
26-åringen har sin første treningsøkt med Sarpsborg 08 torsdag formiddag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame