19-åringen blir Stavanger-klubbens nyeste tilskudd dersom de blir enige med hans nåværende klubb Stabæk om utdanningskompensasjon.
– Vi snakker med Stabæk om å finne en ordning, sier Viking-trener Bjarne Berntsen til Aftenbladet.
Kompensasjonen skal ifølge NFF- og UEFAs regelverk være i underkant av 200 000 kroner.
OBOS-ligaen
OBOS-klubb permitterer samtlige spillere
18/03/2020 KLOKKEN 16:47
– Utfordringen er at Kristian også har collegefotball i USA som et alternativ, og vi kan ikke bruke penger og risikere at han forsvinner etter kort tid, påpeker Berntsen.
Thorstvedt er sønn av keeperlegenden Erik, som tidlig på 80-tallet spilte for Viking. Han fikk også med seg 97 kamper med flagget på brystet.
19-åringen er i likhet med sin far opprinnelig Viking-gutt, men flyttet til Oslo sammen med familien i 2013. Han var siste års junior i 2017, og står nå fritt til å velge klubb da han ikke ble tilbudt proffkontrakt med Bærums-klubben.
Den siste tiden har den offensive midtbanespilleren trent med Viking og tydeligvis gjort sine saker svært bra.
– Treningene har vist at Kristian er en spiller med kvaliteter som vi er på jakt etter, men han er uferdig og ønsker selv å vurdere om han får den rette utviklingen i Viking, sier Berntsen.
Viking-sjefen innrømmer også at tidligere Stabæk- og Brann-spiller Bjørnar Holmvik, som også har trent med klubben den siste tiden, er «høyaktuell» i forhold til et kontraktstilbud. Det finnes fortsatt muligheter for at både Julian Ryerson og Aniekpeno Udo kan forsvinne til utlandet.
OBOS-ligaen
Mislyktes med opprykket – nå termineres kontrakten ett år før tiden
18/12/2018 KLOKKEN 20:48
OBOS-ligaen
Glad han slipper å møte Eliteserie-veteranen: – Vet han er vond å spille mot
02/12/2018 KLOKKEN 19:43