Krepin Diatta har tatt Eliteserien med storm denne sesongen.
18-åringen har til tider briljert offensivt for Sarpsborg 08, og skal ha mye av æren for at Østfold-laget er i sølvkampen med fire serierunder igjen.
Norgesmesterskapet
Thrilleravslutning da Molde tok seg videre til semifinale
20/03/2022 PÅ 17:59
Nå hyller Diatta sin lagkamerat og samboer, Tobias Heintz (19), for måten han har hjulpet han etter han kom til klubben.
– Han er en god gutt og viktig for meg. Han er veldig enkel å bo sammen med, sier Diatta til Eurosport.no.
Saken fortsetter under reportasjen:

Tøff start i Sarpsborg

For da Diatta kom til Sarpsborg i februar, var han usikker på hva som ventet han. Livet alene på hybel i Sarpsborg var ikke så enkelt.
– Da han kom til klubben, var han veldig sjenert, og sa ikke så mye. Ikke så rart kanskje, siden han ikke kunne særlig mye engelsk, forklarer samboer Tobias Heintz.
– De to første månedene var litt vanskelige for meg. Det er mye enklere for meg nå. Å bo alene er stressende, men nå har jeg ikke det å tenke på lenger.
Da det ble en ledig plass i leiligheten Heintz bor i i Sarpsborg, var midtbanespilleren raskt med å spørre om Diatta ville komme og bo med ham.
– Du får en helt ny person inn i livet ditt, som bare har vært positivt. Du får en litt annen hverdag, en litt morsommere hverdag, der man kan finne på ting sammen. Vi har kommet såpass tett innpå hverandre at han flere ganger har vært og besøkt familien min, sier Heintz.

Føler ikke press

Og det er ikke vanskelig å se at de to tenåringene trives godt i lag. På banen har de vært blant Sarpsborg 08s beste spillere og bærebjelker denne høsten. Det i en alder av 18 og 19 år.
– Jeg merker at det har gitt bedre kjemi på banen. Vi føler oss ganske trygge på hverandre. Slik har det vært siden starten, men det har utviklet seg i takt med kjemien utenfor banen, sier Heintz, som denne uken signerte en ny fireårskontrakt med klubben.
– Når han får ballen, har han bra ferdigheter og er er veldig, veldig rask. Han åpner opp mye plass for oss andre. Han gjør noen av de viktigste oppgavene i laget, skryter Diatta om kompisen.
De har begge fått mye omtale i mediene denne sesongen. Spesielt Diatta har begeistret og fått mye oppmerksomhet.
Men det gjør ikke at de føler noe press av den grunn.
– Jeg tror ingen av oss føler på press. Vi vet begge at vi er unge. Vi koser oss bare med fotballen. Så har vi vår stil som vi spiller med, og som gjør at vi kan gjøre litt andre ting enn forventet med ballen. Det har spilt seg ganske greit ut i det siste. Det har jo blitt lagt merke til, sier Heintz.

– Viktig for klubben å ta andreplasssen

Nå handler alt om å ta sølv med Sarpsborg 08. Med fire kamper igjen, og kamp mot sølvkonkurrent Molde i siste serierunde, ligger alt i deres hender.
– Det er veldig viktig for klubben å ta andreplassen. Da får vi spille i Europaliga-kvalifiseringen til neste år. For oss spillere er det veldig viktig å komme oss dit, sier Diatta.
Første hinder på veien er søndagens bortekamp mot Sogndal.
– Vi har slitt borte der i alle år. Vi tapte så det sang i fjor. Vi vet vi møter et godt lag, som er fysisk sterkt rusta. Det passer oss kanskje godt med tanke på vår måte å spille på, med hurtig balltempo langs bakken.
Og kanskje får vi se ny, offensiv begeistring av kompis-duoen Heintz-Diatta.
– He he. Vi håper det blir en bra kamp. Du vil få se kombinasjonen, tenker jeg. Vi har en plan, smiler Diatta.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
OBOS-ligaen
Fikk ikke fortsette i klubben etter seks måneder – nå møtes de: – Jeg er gira
22/08/2021 PÅ 10:26