De er helt avhengige av Mos

Dommen:

Aalesund har blitt tappet for gode spillere hvert eneste år. Denne gangen forsvant Peter Orry Larsen, Franck Boli og Vito Wormgoor. Sistnevnte er erstattet av sin landsmann Kaj Ramsteijn, men totalt sett har ikke gode nok spillere kommet inn. I fjor høst gikk de fra å være en soleklar nedrykkskandidat til å redde plassen med god margin. Trond Fredriksens gutter endte til slutt på en 9. plass med 42 poeng. Det kommer de ikke til å klare i år.
Eliteserien
Eliteserie-klubb trekker tilbake permitteringer
31/03/2020 KLOKKEN 13:33
Eliteserien Fantasy:Velg dine Eliteserie-spillere og vis hvem som er sjefen!

Ressurser og ambisjoner:

Klubben har styrket økonomien etter at finansmannen Olav Nils Sunde har engasjert seg, så økonomisk ser det bedre ut.

Styrker:

Tradisjonelt sett er Aalesund sterke på hjemmebane. Ser vi på de siste sesongene leverte de 23 poeng på eget gress i 2016, 24 poeng i 2015 og 23 poeng i 2014. De trenger å ta mange poeng på Color Line Stadion i år, og har forutsetninger for å klare det.

Svakheter:

Stallen er for tynn. Det skyldes kvalitetstap over flere sesonger, noe som gjør Aalesund til en klar nedrykkskandidat. Det er ingen klassespillere i Aalesund. De er nødt til å få inn noen profiler, så folk får tro på dem igjen. Entusiasmen med et fullt stadion uansett hvordan det gikk er borte. Det vil hjelpe om noen av de yngre gutta kan ta et ekstra steg opp denne sesongen. Sondre Fet og Vebjørn Hoff har begge fått mulighet til å vise seg frem tidligere. Hva kan de utrette denne sesongen?
Retroklippet: Husker du denne? (saken fortsetter under videoen)

Nøkkelspiller:

Mustafa Abdellaoue er den viktigste spilleren til Aalesund. Forrige sesong var det kun Rosenborgs Christian Gytkjær som scoret flere enn Mos. Aalesunds nummer 30 endte med 13 seriemål. Klubben er helt avhengig av at han scorer minst 15 mål denne sesongen. Det betyr at han må prestere opp mot det han gjorde for Tromsø i 2011. Den gangen ble han toppscorer i Tippeligaen med 17 mål. Å bli toppscorer i ligaen klarer han likevel ikke i dette Aalesund-laget.
Eurosports tabelltips så langt:
14. Aalesund
15. Stabæk: I år ramler de ned
16. Sandefjord: Ikke nok kvalitet i stallen

Eliteserien fotball 2016: Aalesund - Haugesund (3-3). Aalesunds Mostafa Abdellaoue (foran) og Mikkel Kirkeskov feirer 2-2 i eliteseriekampen mellom Aalesund og Haugesund på Color Line Stadion.

Foto: Scanpix

Eliteserien
RBK-sjefen tror ikke han får være på feltet – får kontrabeskjed fra NTF
31/03/2020 KLOKKEN 12:30
Eliteserien
Full forvirring blant Eliteserie-klubber: – Synes hele greia er merkelig
31/03/2020 KLOKKEN 11:22