De to første fartsprøvene i Rally Monte Carlo satte i gang årets rallysesong. Andreas Mikkelsen uttalte før sesongen at han hadde ambisjoner om å vinne alle løpene han stilte opp i.
I Monte Carlo beviste nordmannen at han mente alvor og 31-åringen leverte umiddelbart.
WRC
Oliver Solberg klar for ny VM-runde
04/05/2021 PÅ 11:23
– Det var en god start. På første fartsprøve var vi raskest med ganske god margin. Følelsen i bilen er veldig god, og jeg gleder meg til morgendagen, sa Andreas Mikkelsen etter løpet.
Da alle hadde passert målstreken etter dagens to fartsprøver var det klart at Mikkelsen og kartleser Ola Fløene hadde kjørt inn til beste tid i WRC2-klassen og åttende beste tid totalt.
Det betyr at duoen tok ledelsen i WRC2 før morgensdagen.
– Det har vært en fin start, vi vant første prøve og var nest raskest på andre. Totalt leder vi etter dag en. Ikke helt perfekt dekkvalg på andre, men det er vanskelig å få alt perfekt, sa Mikkelsen.
For Oliver Solberg, som kjørte sitt første WRC-løp som fabrikkfører for Hyundai, startet det ikke like bra i Monte Carlo.
Etter den første fartsprøven var fasiten femte beste tid i WRC2 og 16. plass totalt. 19-åringen har vært tydelig på at det er mye som skal på plass når man skal bli kjent med et nytt team og en ny bil.
– Det var veldig vanskelig. På første prøve mistet jeg farten og måtte kjøre på lavt gir, men andre runde var ikke så ille. Vi prøvde og ikke ta for store sjanser, og koste oss i ny bil, sa Oliver Solberg etter løpet.
På den andre prøven gikk det derimot bedre. Solberg fikk større fart på sin Hyundai NG i20 og kjørte i mål til tredje beste tid i WRC2-klassen.
– Dagen har vært fantastisk. Det var vanskelig, vi ligger på fjerdeplass totalt, så det er ikke så ille. Vi hadde litt problemer med motoren på den første runden, og så var det en bedre andre runde. Vi hadde det gøy og kjørte på.
Fredag skal det kjøres fem nye prøver i Monte Carlo. Løpet kan følges på discovery+ fra klokken 06:00.
Rally Croatia
Østberg med klasseseier i Kroatia
25/04/2021 PÅ 12:42
Rally Croatia
Østberg avanserte i Rally Kroatia – Ogier i føringen
24/04/2021 PÅ 16:29