– Det var litt surt, selvfølgelig. Det kjennes ikke så deilig nå, men jeg håper at det er noe jeg kan se tilbake på om en liten stund og tenke at det i alle fall var stort å spille mot et så stort navn, sa Viktor Durasovic på pressekonferansen etter tirsdagens tap for Andy Murray.
Nordmannen kom dessverre litt tregt i gang mot den tidligere verdenseneren.
Etter å ha tapt 1-6 i det første settet, løftet han seg og tvang det neste ut i tiebreak. Der trakk Murray til slutt det lengste strået.
Stockholm Open
Kjempet heroisk mot tennislegende: – Han spilte veldig bra
09/11/2021 PÅ 19:30
– Det føles som han spiller bedre enn nummer 380 i verden. Jeg tror han vil fortsette å klatre på rankingen hvis han spiller som det. Jeg var glad for å komme meg gjennom, for han spilte veldig bra på slutten av kampen, var tennislegendens ord om nordmannen etter kampen, som vel og merke er ranket som nummer 354 i verden.
Saken fortsetter under videoen.

Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt

– Hørt det hele livet

De hyggelige ordene var imidlertid en mager trøst for Durasovic.
– Det er noe jeg har hørt hele livet, nesten. Det er selvfølgelig fint at han sier det, men jeg kan ikke si at jeg er overrasket. Det er ikke ment på en arrogant måte. Det er bare litt irriterende at jeg ikke klarer å få frem mer av det tidligere i matchen, sa Durasovic om ordene fra Murray.
Briten, som i starten av oktober tapte for Casper Ruud i San Diego, så særlig én likhet mellom Norges beste og nest beste tennisspiller på herresiden.
– Begge liker å bruke forehanden og forsøker å diktere spillet med den. Casper er kanskje bedre til å forsvare seg og litt mer stabil fra bak i banen, sa Murray til Discovery.

Murrays råd

Briten kom også uoppfordret med noen råd til Durasovic.
– Han slo ballen ordentlig, tok sjanser og spilte med høy risiko. Hvis han kan forsøke å være litt mer solid til tider, bruke litt mer variasjon i spillet sitt, tror jeg det ville hjulpet ham. Jeg synes han spilte bra, spesielt i det andre settet, sa den tidligere verdenseneren.
– Det var noen tøffe games i begynnelsen av det første settet. Jeg vet ikke om han var nervøs, men han fikk ikke den beste starten, men da han kom tilbake i det andre settet, spilte han god tennis. Jeg har spilt og trent mot spillere rangert som nummer 300 i verden. For min del spilte han bedre enn det nivået, gjentok han.
Saken fortsetter under videoen.

Se Ruud varte opp med en «tweener»

Irritert over feil

Etter kampen var Durasovic ærlig om at nervene spilte han et lite puss. Å lære seg å håndtere det, er én av nøklene hvis han skal få ut det beste av spillet sitt, mente nordmannen.
– Det er noe jeg ofte har slitt med. Så innser jeg at jeg kommer til å få stryk hvis jeg fortsetter med det jeg gjør, så da slipper jeg meg litt mer løs. Det var ikke så dårlig (i det første settet), for jeg prøvde ikke på noe spesielt, men øyeblikket er så stort at det er vanskelig å få bra timing og kvalitet på slagene dine, sa Durasovic.
I det andre settet ble det flere jevne ballvekslinger. Til slutt var det to poeng som skilte dem i tiebreaket.
– Det var litt surt at det var jeg som kom med to feil i ganske viktige poeng på slutten av tiebreaket. Det er jeg spesielt «pissed» over. Jeg har vært mye bedre på det tidligere i år da jeg har vunnet matcher på det lavere nivået. Hvis du klarer å komme inn i et tankesett der man nekter å bomme, kan du komme veldig langt. Det var det han gjorde.

Gir et lite hopp på rankingen

I et intervju med Discovery tidligere i høst, sa Durasovic at han sliter med motivasjonen og er usikker på om han kommer til å satse videre etter denne sesongen.
– Jeg burde kanskje ikke svare på det nå, for jeg er litt irritert fortsatt. Realistisk sett så gir det motivasjon, selvfølgelig, men man må også se på litt for det det er. Jeg vant bare to matcher og får kanskje et lite poenghopp på 20 plasser på rankingen, 30 maks, som ikke er all verdens forskjell. Jeg kommer fortsatt til å være cirka der jeg har vært hele det året her, sa Durasovic da han ble spurt om fremtiden tirsdag kveld.
Han la til at Stockholm trolig er den fineste turneringen han har spilt. Dessverre er nok ikke rankingendringen stor nok til å åpne nye dører i ATP-sirkuset.
– Her glemmer man at man spiller ganske «shit» turneringer resten av året, og man kan ha det jævlig gøy. Alt er så perfekt i forhold til det andre man spiller. Man får spille mot bra spillere. Jeg skal ikke se bort ifra at det blir fett å se tilbake på, selv om jeg kunne fått frem litt mer av det jeg har å by hvis jeg slapp meg løs tidligere som i det andre settet, sa Durasovic.
Stockholm Open
– Kan ikke sette ord på hvor mye jeg unner ham det
09/11/2021 PÅ 11:10
Stockholm Open
Fikk Ruud-tips før karrierens største test: – Må bare prøve å nyte det
08/11/2021 PÅ 21:11