Andy Murray - Viktor Durasovic 2-0 (6-1, 7-6)
Den norske 24-åringen stod overfor sin tøffeste utfordring så langt i karrieren, men hadde tidligere vist at han holder et høyt nivå innendørs. Tilbake i september slo han usbekistanske Denis Istomin i Davis Cup for Norge.
Mandag var motstanden enda noen hakk opp. Andy Murray står med tre Grand Slam-titler i karrieren, men har slitt med skader de siste årene. Den siste tiden har pilen derimot pekt rett vei for skotten, som var verdensener tilbake i 2017
Stockholm Open
Finner liten trøst i stjernens ros: – Har hørt det hele livet
10/11/2021 KLOKKEN 09:08
Durasovic fikk en tøff start på kampen med for mange upressede feil, men skulle utover i kampen vise hvilket nivå han har inne.
Nordmannen presset frem et tiebreak i det andre settet, men til slutt ble den legendariske briten på motsatt halvdel for sterk.
– For en match vi fikk her i andre sett. To-tre feil fra Durasovic som blir avgjørende i tiebreaket, men han spiller strålende tennis i andre sett, sa Discoverys tenniskommentator etter at matchen var avgjort.
LES OGSÅ: – Kan ikke sette ord på hvor mye jeg unner ham det

Høstet lovord

Det var en helt annen match i det andre settet, og den tidligere verdenseneren måtte jobbe for å sikre seg seieren i strake sett. Andy Murray lot seg imponere av andresettet som Viktor Durasovic leverte.
– Det føles som han spiller bedre enn nummer 380 i verden. Jeg tror han vil fortsette å klatre på rankingen hvis han spiller som det. Jeg var glad for å komme meg gjennom, for han spilte veldig bra på slutten av kampen, var tennislegendens ord om nordmannen etter kampen, som vel og merke er ranket som nummer 354 i verden.
Andy Murray er med det klar for neste runde av ATP 250-turneringen i Stockholm. Der venter knalltøff motstand for den skotske 34-åringen. Det er nemlig italienske Jannik Sinner som venter på motsatt halvdel. Sinner har vært i god form den siste tiden, og i Wien tilbake i oktober slo han Casper Ruud i kvartfinalen. Italieneren er førsteseedet i turneringen.
  • Følg ATP 250-turneringen i Stockholm på Eurosport.no og discovery+.

Murray best fra start

Skotten fikk en kjempestart på kampen. Murray brøt Durasovic i nordmannens første to servegame. På egen serve hadde den rutinerte 34-åringen få problemer med å sikre seg poengene.
Durasovic fikk seg en opptur i det sjette gamet. Da fikk han vist frem nivået han har inne, og vant sitt første game blankt. Murray viste seg derimot å være råsterk på egen serve, og hadde få problemer med å sikre seg det første settet 6-1.
– Han er egentlig bedre i det meste der, Andy Murray. Han setter flere førsteserver, han vinner flere av poengene når førsteserven sitter i banen. Der er Viktor ikke helt god nok, sa Bentzen etter det første settet.
I det første settet hadde Durasovic ti upressede feil, mens Murray kun hadde én, men det var en helt annen Viktor Durasovic i andre sett. Det var derimot en helt annen spiller som møtte Murray i andre sett.

Hevet seg kraftig

Andre sett startet som det første. Andy Murray brøt nordmannen i det første servegamet, men etter dette våknet Durasovic.
I det sjette gamet fikk 24-åringen fra Norge sin første breakball, og klarte å bryte tilbake mot den tidligere verdenseneren.
– Herlig spill av Durasovic, som har et helt annet kroppspråk her nå, mente Bentzen etter at Durasovic utlignet til 3-3.
Nordmannen fortsatte storspillet, og sikret seg tiebreak etter å ha vunnet sine påfølgende servegame. Tiebreaket var jevnspilt, men endte til slutt med sifrene 9-7. Dermed er Stockholm-eventyret over for nordmannen.

Erling Moe om framtiden: – Vi diskuterer og er ikke helt enige

Stockholm Open
– Kan ikke sette ord på hvor mye jeg unner ham det
09/11/2021 KLOKKEN 11:10
Stockholm Open
Fikk Ruud-tips før karrierens største test: – Må bare prøve å nyte det
08/11/2021 KLOKKEN 21:11