Populære sporter
All sport
Vis alt

Stolt av Durasovic før storkamp: – Kan ikke sette ord på hvor mye jeg unner ham det

Oppdatert 09/11/2021 klokken 14:59 GMT+1

Viktor Durasovic (24) er for første gang i første runde i en ATP-turnering. Det har han jobbet lenge for, og nå er han klar for å møte en britisk superstjerne.

Fredrik Loven og Viktor Durasovic

Foto: Eurosport

  • Følg Stockholm Open på discovery+ og Eurosport.no
– Det er en utfordring jeg er klar for. Han er ikke i sitt livs form, men han er en tøff motstander. Jeg må bare prøve å gå inn uten forventninger, så får jeg se, sier Durasovic, som selv har vært i gryende form den siste tiden.
Tirsdag står tidligere verdensener Andy Murray på motsatt banehalvdel i Stockholm i det som blir Durasovic' første kamp i en ATP 250-turnering.
– Jeg har vunnet en del matcher i det siste. Jeg tror kanskje ikke det blir noe bedre tidspunkt å møte ham på enn nå. Sånn sett er det et greit utgangspunkt når man får en sånn match, sier Durasovic.
  • Se Viktor Durasovic mot Andy Murray på discovery+ tirsdag fra klokken 17.00
Han har spilt mange turneringer i Sverige oppgjennom årene. Han trives godt i Stockholm og synes bare det er «dritgøy» at hans første ATP-turnering kommer nettopp her.
– Jeg kjenner meg litt som hjemme når jeg spiller her egentlig. I går var publikum ganske kule mot meg, så vi får se. Jeg gleder meg veldig. Det blir liksom en fet match uansett og jeg håper å dra det meste ut av det og nyte atmosfæren, sier Durasovic.

Stolt trener

Det er en stolt landslagstrener som unner Durasovic sjansen etter mange år med hardt arbeid.
– Det er helt fantastisk. Å kvalifisere seg er til en ATP-turnering på det nivået er i seg selv en veldig god prestasjon. Han slår to gode spillere i kvalifiseringen, og at han får møte Murray er bare fantastisk kult, sier Fredrik Lovén, som selv skal ta turen til Stockholm for å følge opp Durasovic.
Lovén er spent før oppgjøret, og vet like godt som Durasovic at de har en hard kamp foran seg.
– Murray er utrolig god når han er på sitt beste og i spillehumør. Det har han vist de siste ukene, med utrolig gode resultater. Men det er slutten av sesongen, spillere er slitne, og alt kan skje. Vinner Viktor denne kampen er det en utrolig bragd, men jeg har sett på treninger og kamper hva han sitter inne med og hvilket potensial han har. Men alt skal klaffe om det skal bli seier.
– Hvor mye unner du Viktor denne muligheten?
– Jeg kan ikke sette ord på det, men utrolig mye. Jeg vet av erfaring at når man reiser rundt uke etter uke, booker fly og hotell på egenhånd og spiller mindre turneringer.. Det går opp og ned. Å få spille disse turneringene og være på det høyeste nivået, det unner jeg han virkelig og håper det kan gi han en ekstra boost og tro på seg selv framover, sier treneren.
Sett denne?
picture

Ruud fornøyd tross tapet: – Jeg har oppnådd målet mitt

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame