• Følg Casper Ruud i Monte Carlo på discovery+ og Eurosport.no
– Alcaraz er veldig spennende og kan fort vinne denne turneringen også, sa Discoverys tenniskommentator Christer Francke mandag.
For det er liten tvil om hvem som er på alles lepper før kanonene skal i aksjon i Masters 1000-turneringen i Monte Carlo.
Rolex Monte-Carlo Masters
Kongen av Monaco: Tsitsipas forsvarte tittelen
17/04/2022 PÅ 14:27
Carlos Alcaraz ble den yngste vinneren av turneringen i Miami da 18-åringen gikk seirende ut av finalen mot Casper Ruud, en kamp som til slutt endte med 7-5, 6-4 i favør spanjolen.
Tennissirkuset har beveget seg fra hardcourten i Florida til grusen i Monaco, men til tross for underlagsskiftet lanseres Carlos Alcatraz også her som en favoritt.
Christer Francke nevner nemlig Alcaraz i samme åndedrag som Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas og Alejandro Davidovich Fokina når han skal ramse opp hvilke spillere han mener er favoritter i Monte Carlo.
Saken fortsetter under videoen.

Her avgjør Alcaraz finalen mot Ruud i Miami

– Et fantastisk sted

Kometen fra Murcia holder selv beina godt plantet på jorda.
– Dette er et fantastisk sted. Det å spille på disse forholdene er herlig. Søndag trente jeg for første gang her, og før det tok jeg noen bilder av utsikten, med havet og alt. Veldig kult, sier Alcaraz til ATP.
Det er ikke bare i Miami den spanske 18-åringen har gjort seg bemerket. I september 2021 ble Carlos Alcaraz historisk da han slo ut Stefanos Tsitsipas i US Open. Seieren gjorde spanjolen til den yngste spilleren til å ha slått ut en topp tre-spiller i en Grand Slam siden 1989.
Like etter kampen mot den greske toppspilleren ble Alcaraz hyllet av tidligere tennisspiller og nåværende Discovery-ekspert Alex Corretja.
– Han har bare spilt en femsettsmatch én gang tidligere, så i dag tror jeg virkelig at en stjerne ble født. En 18-åring, fra Spania, spiller ofte bra på grus, men å utvikle spillet ditt slik at du spiller så godt på hardcourt i den alderen, det er ikke lett. Å slå en tredjeseedet Tsitsipas 7-6 i et femte sett, det viser hvor modig du er og at du er klar for å bli en stor tennisspiller, sa Corretja.

Hylles av Ruud

I forkant av Masters 1000-turneringen i Monte Carlo er også Casper Ruud full av lovord i retning Alcaraz.
– Han behersker alle underlag fordi han spiller såpass agressivt, samtidig som at han bruker topspinnen til sin fordel. Det som imponerte meg mest med Alcaraz i fjor var hvor aggresivt han spilte på grusen og hvor presist han slo hver ball, sier Ruud til ATP.
– Han beveger seg også på en helt fremragende måte. Defensivt er han solid og på kontringer likeså, legger han til.
Sett denne?

Bryter ut i latter etter Ruuds frekke Ronaldo-spøk

Rolex Monte-Carlo Masters
Tittelforsvareren gikk seirende ut av stjerneduellen – klar for finale
16/04/2022 PÅ 16:13
Rolex Monte-Carlo Masters
Føler seg bra før første kamp i Monte Carlo: – Tilbake i toppform
13/04/2022 PÅ 06:24