Stefanos Tsitsipas - Alejandro Davidovich Fokina 2-0 (6-3, 7-6)
Den greske verdensfemmeren var stor favoritt mot Alejandro Davidovich Fokina i finalen av Monte Carlo Masters. Selv om spanjolen har imponert stort så langt i turneringen, klarte han aldri å true tennisstjernen fra Hellas.
I det første settet var Stefanos Tsitsipas suveren. 23-åringen kontrollerte inn 6-3, og hadde med det et klart overtak i kampen.
Rolex Monte-Carlo Masters
Tittelforsvareren gikk seirende ut av stjerneduellen – klar for finale
16/04/2022 PÅ 16:13
I det andre settet var den spanske motstanderen mer med på notene. Det gikk til tiebreak, men da det gjaldt som mest var det Tsitsipas som var sterkest. I tiebreaket ble det en knusende 7-3-seier for Tsitsipas, som med det vant finalen med strake sett.
– Jeg er veldig stolt over troen jeg hadde i eget spill. Noen ganger tviler du på deg selv, men det er viktig å holde hodet høyt, sa Tsitsipas til ATP etter kampen.
Dermed forsvarte grekeren tittelen fra 2021. Da slo Tsitsipas Andrei Rublev i finalen, men måtte da ta til takke med å juble foran tomme tribuner på grunn av koronaviruset.
Dette var også andre gang han vant en ATP 1000-tittel i karrieren.

Fortjent seier

22 år gamle Davidovich Fokina var på sin side i sin aller første ATP-finale. På veien til finalen har han blant annet slått ut verdensener Novak Djokovic etter en trøblete åpning på 2022-sesongen.
Spanjolen mener det ble en fullt fortjent seier til den greske stjernen.
– Gratulerer til Stefanos. Han spilte bedre enn meg i dag. Jeg vil jakte revansje, og vi vil helt sikkert ha mange kamper i fremtiden, sa spanjolen etter finaletapet.
Neste uke er det Barcelona Open som står for tur. Der er Casper Ruud andreseedet bak Stefanos Tsitsipas. Stjerner som Hubert Hurkacz, Jannik Sinner og Carlos Alcaraz deltar også.
Rolex Monte-Carlo Masters
Føler seg bra før første kamp i Monte Carlo: – Tilbake i toppform
13/04/2022 PÅ 06:24
Rolex Monte-Carlo Masters
Stjernemøte i Monaco: Dette sa Neymar til Casper Ruud
12/04/2022 PÅ 17:20