Nattens seier mot stjernen Stefanos Tsitsipas gjør spanjolen til den yngste spilleren til å ha slått ut en topp tre-spiller i en Grand Slam siden 1989.
Han er også den yngste herrespilleren til å nå åttedelsfinalen i en Grand Slam-turnering siden 1992, skriver ATP.
Miami Open
Ruud tapte for spansk tenniskomet i Masters 1000-finalen
03/04/2022 KLOKKEN 19:07
– Akkurat nå har jeg ikke ord for å beskrive det. Jeg vet ikke hva som skjedde på banen. Jeg kan ikke tro at jeg slo Tsitsipas i en episk match. Jeg tror publikum var viktig for meg. Uten dem hadde jeg nok ikke hatt sjansen til å spille et godt femtesett og slå Stefanos. Publikum var utrolig. Jeg elsket det, sa Alcaraz etter kampen.
Se høydepunktene fra kampen her.

18 år gamle Alcaraz med sensasjonsseier mot Tsitsipas

– En stjerne ble født

For tennisinteresserte nordmenn er dog navnet til 18-åringen neppe helt ukjent. Spoler man tilbake fem måneder slo Alcaraz ut Casper Ruud i kvartfinalen i Andalucia Open.
Nattens seier var riktignok langt større, og ekspertene er spesielt imponert over måten unggutten gjorde det på.
– Han var så modig. I det femte settet virket han veldig sliten fysisk, men han kom sterkt tilbake og slo vinnere fra forehandsiden, med backhanden, med serven. Vi trenger disse kampene. Det er dette som gjør at vi elsker tennis, sier Discovery-ekspert Alex Corretja.
– Han har bare spilt en femsettsmatch én gang tidligere, så i dag tror jeg virkelig at en stjerne ble født. En 18-åring, fra Spania, spiller ofte bra på grus, men å utvikle spillet ditt slik at du spiller så godt på hardcourt i den alderen, det er ikke lett. Å slå en tredjeseedet Tsitsipas 7-6 i et femte sett, det viser hvor modig du er og at du er klar for å bli en stor tennisspiller, fortsetter Corretja.

Roser stjernetreneren

Den svenske Discovery-eksperten Mats Wilander, som tok sju Grand Slam-titler i løpet av karrieren, ga også hyllest til Juan Carlos Ferrero (41).
Den tidligere verdenseneren begynte å trene Alcaraz tilbake i 2019. Før det hadde han trent Alexander Zverev, én av favorittene til å vinne US Open.
– Jeg tror det er kjempeviktig at Carlos har noen som Juan Carlos som trener ham. Han trenger noen som kan si at dette ikke skjer over natten og at det hadde ikke gjort noe om han ikke vant mot Tsitsipas. Målet er å bli den beste spilleren du kan, og det kan du bli i en alder av 28 år eller 18 år, sier Wilander.
– Jeg tror det er helt avgjørende at han har noen som Juan Carlos som forstår spillet og tror på deg, fortsetter svensken.
Saken fortsetter under videoen.

Nok et toalettbesøk – publikum eksploderer

Gode sjanser til å avansere

Ferrero, som vant Roland-Garros i 2003, forteller at han hadde på følelsen at det helt store kunne skje.
– Det er vanskeligere å se på som trener, for du må sitte på setet ditt og kan ikke gjøre noe. Du kan ta en prat og gi noen råd på forhånd, men det er så mye verre. Det var en veldig spesiell match for meg som trener, men også for Carlos. Jeg tror denne seieren kommer til å gi ham mer selvtillit og øke nivået hans fremover. Vi får se, sier Ferrero til Discovery.
– Jeg var nervøs da jeg så kampen. Jeg hadde på følelsen at det kunne bli en spesiell match. Han har ønsket å spille mot Tsitsipas en lang stund nå. Endelig skjedde det, og han gjorde det veldig bra, fortsetter treneren.
I åttedelsfinalen møter Alcaraz tyskeren Peter Gojowczyk. Tyskeren er rangert som nummer 141 i verden, mens 18-åringen er rangert som nummer 55 i verden. Dermed går 18-åringen inn i kampen med et favorittstempel.
BNP Paribas Open
Karrierens beste start – klar for finale etter sin 20. strake seier
20/03/2022 KLOKKEN 06:25
US Open
Medvedev - Andujar - US Open
03/09/2021 KLOKKEN 20:58