• Se Casper Ruud i Monte-Carlo Masters fra 10. april på discovery+
Casper Ruud - Carlos Alcaraz 5-7, 4-6
Casper Ruud startet kampen lovende og gikk opp i en tidlig 4-1-ledelse, men så dro Alcaraz frem storspillet. Spanjolen brøt tilbake og vant til slutt førstesettet 7-5.
Roland-Garros
Overlegen Nadal tok tittel nummer 14 mot Ruud: – Jeg klarte ikke å finne noe svar
05/06/2022 PÅ 15:31
Problemene fortsatte i det andre settet for Ruud. To servebrudd for Alcaraz satte standarden, og Ruud klarte aldri å klore seg tilbake i kampen som vant finalen med sifrene 7-5, 6-4.
– Jeg vil først og fremst gratulere Carlos med seieren. Du er en veldig god spiller og hvis du fortsetter å spille som du gjorde i dag så vil du stå her mange ganger til i karrieren din, det er jeg sikker på, sa Ruud på premieseremonien etter kampen.
Han utnytte seg også av sjansen til å takke sitt eget støtteapparat og nærmeste familie.
Se det avgjørende poenget og jubelscenene etter kampen:

Her avgjør Alcaraz finalen mot Ruud i Miami

Klatrer på verdensrankingen

Alcaraz var også rask med på rose Ruud i sin tale etter kampen.
– Jeg vil også gratulere Casper for en veldig god turneringen. Du er utrolig, sa spanjolen som forøvrig er tidenes yngste vinner av turneringen i Miami.
Dette var både Alcaraz og Ruud sin første finale i en Masters 1000-turnering.
Et lite plaster på såret for Casper Ruud derimot er at selv med tap i finalen kommer han til å klatre en plass på verdensrankingen når den blir oppdatert mandag.
Han vi da gå forbi Andrey Rublev og ta over posisjonen som verdens sjuende beste tennisspiller. I tillegg sikret han seg 5,6 millioner kroner i pengepremie etter finaletapet.

Alcaraz-comeback

Ruud var heltent fra start i Miami. Noen meget gode servegame sikret 23-åringen en drømmestart på kampen.
Ruud tok det første gamet, og så allerede i Alcaraz sitt første servegame brøt Snarøya-gutten spanjolen. Han bekreftet bruddet med å serve inn en tidlig 3-0-ledelse i åpningsettet.
Ruud ledet på et tidspunkt 4-1, men 18 år gamle Alcaraz slo kraftig tilbake. Han tok de tre neste gamene og reduserte til 4-4.
– Casper kom ut i fyr og flamme og servet veldig bra fra start, mens Alcaraz har spilt seg opp i de siste gamene og vist hva han kan, oppsummerte kommentator Bentzen det første settet på stillingen 4-4.
På 5-5 brøt spanjolen nok en gang Ruud, og gikk opp til en 6-5 ledelse og kunne serve hjem åpningsettet etter å ha ligget under 4-1.
Etter et game som gikk frem og tilbake med både settballer til Alcaraz og breakballer til Ruud var det spanjolen som til slutt trakk det lengste strået og vant det første settet 5-7.

Nok en 3-0-ledelse

Det andre gamet startet litt slik som det første avsluttet. Alcaraz fortsatte å legge press på Ruud og etter et førstegame som gikk mye frem og tilbake var det til slutt spanjolen som klarte å bryte Ruuds serve umiddelbart.
Spanjolen bekreftet bruddet før han igjen brøt nordmannen og gikk opp til 3-0.
Men så var det Ruud sin tur til å vise hva han er god for ute på hardcourten. Snarøya-gutten gikk opp til 40-0 i det fjerde gamet og hadde tre muligheter på å bryte tilbake.
Alcaraz klarte nok en gang å komme tilbake og gamet vippet frem og tilbake, men på Ruud sin sjette(!) breakball satt den endelig for nordmannen som reduserte til 3-1, før han vant det påfølgende gamet blank og gikk til 3-2.

Behandling

Etter gamet fikk Ruud behandling for en skade. Problemet virket å være med hoften, men etter noen minutter med skadebehandling så var Ruud klar for å spille videre.
Men Ruud var fortsatt et servebrudd bak spanjolen.
Og 18-åringen fra Murcia, Spania forsvarte sin serve formidabelt. Ruud klarte aldri å komme tilbake og Alcaraz vant kampen 2-0 i sett.
Tapet i finalen ble Ruuds første finaletap etter seks strake triumfer i finaler.
Roland-Garros
Casper Ruud - Holger Rune - Roland-Garros høydepunkter
01/06/2022 PÅ 23:38
Roland-Garros
Historiske Ruud videre i Roland Garros etter episk femsetter: – Lettelse
28/05/2022 PÅ 19:51