Lørdag venter nemlig verdens nest beste tennisspiller for øyeblikket, Daniil Medvedev. Russeren er ranket som nummer to i verden. Casper Ruud har aldri slått en spiller som har vært ranket høyere enn nummer fem.
– De siste årene har han vist at han fortjener å være helt i toppen av rankingen. Det blir åpenbart tøft. Han er god, spesielt på hardcourten her inne, sier Casper Ruud før lørdagens oppgjør.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 PÅ 17:29
Han imponerte stort mot Andrey Rublev da han tok seg til semifinalen, men vet at denne testen blir ennå tøffere.Likevel er det ting som gir håp:
– Han har slitt litt også i de tre kampene han har spilt. Han har ikke vært feilfri. Så forhåpentligvis kan jeg finne en måte å tvinge fram noen feil på, sier Ruud, som vil se nærmere på hva spillere har gjort tidligere for å slå Medvedev.
Nordmannen gikk og la seg torsdag kveld da Medvedev tok første sett 6-0 mot Jannik Sinner. Men da han våknet opp neste morgen fikk han seg en liten overraskelse. Medvedev måtte til slutt ut i et avgjørende tiebreak for å sikre seieren mot den unge italieneren.
Sett denne?

Se høydepunktene: Historisk Ruud vant etter tiebreak

Ruud gikk også glipp av Medvedevs noe merkelige oppførsel. Han virket fullstendig av i perioder, før han tok seg sammen igjen. Det var i tillegg mye gestikulering nede på banen og på et tidspunkt gikk han og gjespet i pausene.
– Jeg skulle ønske jeg holdt meg våken litt lengre, meldte Ruud, som etter fredagens pressekonferanse begynte å konsentrere seg på morgendagens oppgave.
– Jeg fikk med meg at han gjorde noen gester på banen, og det er kanskje litt typisk han. Man må alltid forvente at det kan komme noe crazy fra ham. Det har skjedd før og det er ikke noe nytt. Han er lit uortodoks på mange måter, og kanskje det er derfor han er så god. Han har et ekstremt konkurranseinstinkt, sier Ruud.
De to har trent en del sammen og har et godt forhold, ifølge nordmannen.
Ruud har også fått et godt forhold til publikum i Torino den siste uka, og frir til det italienske publikummet før møtet med verdenstoeren.
– Jeg håper fansen kan være litt på min side. Jeg hadde satt pris på litt støtte. Jeg tror det kunne vært bra å ha fansen med meg, når jeg møter en bedre ranket spiller. Jeg skal uansett løpe til jeg ikke orker mer og håper jeg kan levere en god kamp.
Sett denne?

Skrev norsk idrettshistorie: – En stor dag for meg og min karriere

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 PÅ 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 PÅ 13:42