Casper Ruud-Daniil Medvedev 4-6, 2-6
Etter fredagens tennisbragd sto Casper Ruud foran sin største test så langt i karrieren. Men verdens nest beste tennisspiller ble for sterk.
Nitto ATP Finals
Maktdemonstrasjon i Torino – Zverev sikret sin andre ATP-tittel
21/11/2021 KLOKKEN 17:29
– Det vil seg ikke helt for Casper. Det er ikke en 100 prosent-dag for vår mann her. Han har hatt sine muligheter, men det vil seg ikke, sa Discovery-kommentator Sverre Krogh Sundbø etter kampen.
– Medvedev gjør en meget sterk kamp og slår den norske tennishelten. Et godt førstesett, men han har litt mer problemer i den andre. Men vi har altså en nordmann i en semifinale i ATP-sluttspillet, konkluderte Sundbø.
Medvedev tok en kontrollert seier lørdag, men har latt seg imponere av Ruud den siste tiden.
– Det ble en flott kamp. Jeg har fulgt med Casper i denne sesongen og han har vist seg som en smart spiller. Vi har alle snakket om at han er grusspiller, men nå var han her i semifinalen, sa Medvedev til arrangøren etter seieren.
Sett denne?

Irritert Ruud etter skjebnesvanger feil

Tidlig brudd

Allerede i andre servegame ble Ruud brutt av russeren, etter selv å ha misset en viktig backhand med halve banen åpen. Ruud klarte ikke svare i Medvedevs servegame og russeren tok settet 6-4.
I andre sett sto det 2-2 da Ruud kom i trøbbel i et langt game. Noen slurvete avleveringer sørget for brudd til Medvedev, og Ruud var tydelig irritert og frustrert. Nordmannen viser sjeldent følelser på banen, men her var han tydelig misfornøyd.
Russeren brøt Ruud, som ikke kom seg opp på nivå igjen. Medvedev tok eget servegame og brøt for andre gang på rad. Dermed kunne verdenstoeren serve for finaleplass på 5-2.
Ruud kom godt i gang i siste game, men Medvedev viste klasse, snudde gamet og sikret 6-4, 6-2-seier.
Sett denne?

Ruuds mor og søster på tribunen: – Det blir stor feiring etter Torino

Nitto ATP Finals
Tar lærdom fra storkampene: – Blir viktig om jeg skal ha sjans mot slike spillere
21/11/2021 KLOKKEN 13:42
Nitto ATP Finals
Gigantduell i ATP-finalen: – Blir definitivt mindgames
21/11/2021 KLOKKEN 13:42