Fem titler, 47 seire på 59 kamper og topp ti på rangeringene. Casper Ruud har etablert seg i verdenseliten. Men én ting har irritert han gjennom sesongen. Grand Slam-resultatene.
Det startet bra for Ruud, det mener han selv også. Fjerde runde på det harde underlaget i Australian Open. Så kom det store målet. Roland-Garros. På grusen i Paris nådde Ruud tredje runde på favorittdekket. Det var ikke langt nok, synes han selv.
– På våren hadde jeg en fin grus-sesong, men så ble det et tøft tap i Frankrike. Det var et av mine hovedmål. I tredje runde ble det en veldig interessant kamp mot Davidovic-Fokina. Jeg hadde flere sjanser til å vinne, men det endte med at han tok den, sier Casper Ruud til Discovery fra USA.
Indian Wells
Se høydepunktene: Brøt Nadals seiersrekke og vant finalen i Indian Wells
21/03/2022 KLOKKEN 06:48

Villet bytte seierene

Så gikk turen videre til Wimbledon, før Ruud tok tre finaleseire i ATP-touren på rad. Men på tross av de mange seirene: Han hadde byttet de bort uten å tenke seg om, hvis han bare fikk en Grand Slam i retur.
– De er det største vi har i sporten. Jeg ville byttet mine fem mot én av de. Det er dem alle drømmer om. Jeg husker fortsatt første gangen jeg spilte i ordinære runder i en GS-turnering, sier Ruud.
Det finnes fire Grand Slam-turneringer i tennis. Australian Open (hard court), French Open, også kjent som Roland-Garros (grus), Wimbledon (gress) og US Open (hard court). Disse fire er de største turneringene på tennisklanederen. Indian Wells, som Ruud spiller denne uken er en Masters1000-turnering og ligger på nivået under Grand Slam.
En seier i en Masters1000 som navnet tilsier gir 1000 poeng. Vinner man en Grand Slam stikker man av med 2000 poeng på ATP-rankingen.
Det fem turneringseierne til Ruud denne sesongen har alle vært ATP250-turneringer som gir 250 poeng.
Det er en liten måned siden Ruud var med i sin forrige Grand Slam. US Open. Selv omtaler han det som en turnering som ikke gikk hans vei. Det håper han å gjøre noe med i 2022.
– Neste år går jeg for å gjøre det enda bedre i Grand Slams. Det blir mine hovedmål, sier Ruud i klar tale.
  • Se Casper Ruud mot Roberto Carballes Baena i Indian Wells på discovery+ kl. 22:00 i kveld.

Ser mot 2024

Tidligere i oktober roste tennis-legenden Patrick McEnroe Casper Ruud. Amerikaneren mente at Ruud kom til å vinne Roland-Garros innen 2024. Det har Ruud fått med seg.
– Det var hyggelig å se det, men det er fortsatt langt unna en realitet. Det er artig at en tennisekspert som han har troen på meg, men først må jeg gjøre jobben, sier Ruud til Discovery.
At McEnroe skrev 2024 i sin hyllest av Ruud er verdt å ta tak i. For i 2024 spilles det to turneringer på Roland-Garros. Først Grand Slam, og så OL i Paris. Ikke det dummeste året å nå toppform.
– Da er jeg 25-26. Jeg håper at jeg da er i posisjon til å vinne store ting, men det er en lang vei å komme dit. Jeg skal gjøre det jeg kan. Først og fremst vil jeg ha fokus på å vokse som spiller, og forhåpentligvis er jeg på et toppnivå da, fortsetter Ruud.
Indian Wells
Fortsetter den enorme seiersrekka: – Rått etter alt han har vært gjennom
17/03/2022 KLOKKEN 06:50
Indian Wells
Lover bedring etter skandalen: – Det verste øyeblikket i mitt liv
10/03/2022 KLOKKEN 09:06