Populære sporter
All sport
Vis alt

Russisk tennisstjerne får krass kritikk etter klesvalg: – Jeg ble overrasket

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 17/03/2023 klokken 11:31 GMT+1

Russiske Anastasia Potapova (21) har imponert på tennisbanen under Indian Wells, men utenfor vekker hun oppsikt.

Anastasia Potapova

Foto: Getty Images

Før kampen mot Jessica Pegula i Indian Wells møtte Potapova opp i et kontroversielt antrekk. Den russiske tennisspilleren stilte i en Spartak Moskva-drakt.
I etterkant har Potapova sagt at hun har vært en fan av det russiske fotballaget siden hun var 13 år og at hun ikke så noen form for provokasjon med valget.
Det har derimot den polske verdenseneren Iga Swiatek.
– For å være ærlig, så ble jeg overrasket. Jeg trodde hun skjønte at hun ikke burde vise det på en slik måte i disse tider, selv om hun er fan av laget, sier Swiatek til news.com.au.

Tatt grep

Swiatek avslører at hun har vært i kontakt med forbundet for å forhindre at noe lignende skjer igjen.
– Jeg har snakket med WTA og har på sett og vis funnet ut at det skal bli færre slike situasjoner, fordi de vil forklare til andre spillere at du ikke kan promotere noen russiske lag i disse dager, noe som beroliget meg litt.
WTA har også gjort grep etter verdensenerens reaksjoner. I en uttalelse skriver forbundet:
«WTA har formelt advart spilleren om at dette ikke var akseptabelt eller en passende handling. Vi forventer ikke å se noen gjentakelse av dette i fremtiden.».
Til tross for WTA sin presisering, er den polske verdensstjernen kritisk til at de ikke har gjort mer for å hindre kontroverser tidligere.
– Det var kaos i garderoben ved begynnelsen av krigen. Det var ikke klart hvordan man skulle gå frem, noe som sørget for ubehagelige situasjoner. Om det hadde vært bedre lederskap fra starten av, hadde vi kanskje unngått dette, påpeker Swiatek.
TV 2 omtalte saken først i Norge.

Flere kontroverser

Dette er heller ikke den eneste kontroversielle hendelsen i Indian Wells denne uken.
Mandag trakk den ukrainske tennisprofilen Lesia Tsurenko seg etter å ha fått et panikkanfall etter en samtale med WTA-sjef Steve Simon. Ifølge The Guardian skal Tsurenko ha blitt «totalt sjokkert» etter å ha hørt Simons svar da de diskuterte Russlands invasjon av Ukraina.
– For noen dager siden hadde jeg en samtale med Steve Simon, og jeg var totalt sjokkert over det jeg fikk høre. Han sa til meg at han ikke støtter krigen, men dersom spillere fra Russland eller Belarus støtter den, er det bare deres mening og andre sine meninger bør ikke gjøre meg opprørt.
– Samtidig gjorde han det klart at dersom han hadde vært i min situasjon ville han ha følt seg elendig, skal Tsurenko ha sagt til Ukrainian Tennis.

WTA svarer

I en uttalelse har WTA svart at de har forståelse for følelsene til Tsurenko og de andre ukrainske utøverne, og at de er vitne til en forferdelig krig.
«WTA har konsekvent erklært vår fulle støtte til Ukraina og fordømmer på det sterkeste handlingene av den russiske regjeringen. Et grunnleggende prinsipp i WTA er å sikre at individuelle idrettsutøvere kan delta i profesjonelle tennisarrangementer basert på meritter uten noen form for diskriminering, og at ingen blir straffet på grunn av avgjørelsene tatt av ledelsen i landet deres», står det videre.
Den russiske stjernen Daniil Medvedev ble spurt om hendelsen etter kvartfinaleseieren hans over Alejandro Davidovich Fokina.
– Først og fremst synes jeg definitvt synd på de ukrainske spillerne og det de går gjennom, innledet han.
– Jeg kjenner ikke detaljene rundt situasjonen med Tsurenko. Det er lettere for henne og kanskje for (Aryna) Sabalenka å svare på det, for jeg visste ikke om dette før dagen etterpå. Jeg har alltid sagt at jeg er for fred over hele verden, og for å være ærlig er det alt jeg kan si, fortsatte Medvedev.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame