– Familie og kjæreste har vært med en del i sommer og det funket veldig bra. Sommeren gikk jo helt greit den, ler Ruud.
– Det har kanskje blitt en slags vinnende oppskrift det der, fortsetter verdenstieren når Discovery er så heldig å få noen ord med det norske tennisesset i forkant av Indian Wells kommende helg.
BNP Paribas Open
Ruud fortsatte seiersrekken: – En maktdemonstrasjon
09/10/2021 PÅ 22:23
For det har blitt en formidabel sommersesong for Ruud til tross for at nordmannen valgte å stå over OL i Tokyo i slutten av juli.
Nå kan derimot Ruud sole seg i glansen av hele fem ATP-titler denne sommeren - samtlige sikret med både en, to og tre av 22-åringens nærmeste til stede på turneringene.
– Jeg klarer jo å slå ballen uten at de er der, men jeg synes selvsagt at det er hyggelig. Det gir en ro for min del og man føler seg litt mer hjemme når man har de nærmeste personene i livet sitt rundt seg, sier Ruud.
– Vi er jo et lite team sånn sett og mye er basert på familie og de nærmeste personene i livet mitt.
Se Ruud feire med kjærste og familie etter seieren i Båstad tidligere i sommer:

Full Ruud-jubel etter seieren

Inspirert av Federer og Nadal

I tillegg til å være familiekjær, har Ruud sjeldent skapt rabalder i mediene. Motspillere og de rundt han har ofte beskrevet han som svært sindig og ikke minst som en høflig og fin fyr.
– Jeg prøver alltid så godt jeg kan å være så hyggelig som mulig og oppføre meg på en god måte på banen. Det faller liksom ikke helt i min natur å knuse en racket eller skrike på dommeren, eller hva enn det måtte være. Det tenker jeg kun er energisløsende, og er det noe jeg har lært i tennis så er det at det er de små marginene som avgjør. Da får man prøve å holde seg unna sånt tull, sier Ruud.
– Det er også noe som alltid har imponert meg med (Roger) Federer og (Rafael) Nadal. De viser aldri frustrasjon, og tar tapene på en god måte - og seiere også, ikke minst.
BNP Paribas Open
Gikk mot sjokkseier – så våknet den argentinske storfavoritten
09/10/2021 PÅ 20:58
BNP Paribas Open
Lettet Murray: – Kan du tro det?
08/10/2021 PÅ 16:07