Populære sporter
All sport
Vis alt

Kjempeskrell i Indian Wells – Djokovic slått av «ukjent» 20-åring

Sofie Flølo Dyrstad

Oppdatert 12/03/2024 klokken 08:54 GMT+1

Novak Djokovic tapte overraskende i 3. runde av Indian Wells-turneringen i USA. Dermed kan Casper Ruud få en enklere vei mot finale.

Djokovic etter Australian Open-exiten: – Han gjorde alt bedre enn meg

  • Følg Casper Ruud i alle Grand Slam-turneringene på discovery+ og Eurosport sine kanaler gjennom året!
Casper Ruud hadde ikke problem med å ta seg videre til 4. runde i Indian Wells-turneringen natt til tirsdag. Han vant i strake sett mot franske Arthur Fils.
Så enkelt var det ikke for Novak Djokovic, som gikk på en kjempesmell timer senere.
Han tapte mot italienske Luca Nardi. 20-åringen er bare den sjette spilleren utenfor topp 100 på ATP-rankingen som har beseiret en verdensener på Masters-nivå siden 1990.
Djokovic kunne blitt mulig motstander for Ruud i en kvartfinale, men nordmannen slipper nå et eventuelt møte med serberen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Slik har du aldri sett stjernene før

– Et mirakel

Nardi tok første stikk i duellen mot Djokovic med 6-4 i åpningssettet. Serberen kvitterte deretter til 1-1, før den 123. rankede italieneren på stillingen 3-2 i det tredje settet brøt verdenseneren. Det la grunnlaget for en svært overraskende seier.
– Jeg har ikke ord. Hva skal jeg si? For å være helt ærlig så vet jeg ikke. Dette er et mirakel, sa Nardi etter seieren.
picture

Luca Nardi.

Foto: Getty Images

Før møtet med Nardi hadde Djokovic vunnet 24 strake kamper mot spillere utenfor topp 100 på verdensrankingen. Mandag tok rekken slutt.
Den unge italieneren røk ut i kvalifiseringsfasen til turneringen, men fikk likevel plass på hovedtablået etter at en annen spiller trakk seg.
– Han kom hit som kvalifiseringsspiller og hadde sånn sett ingenting å tape. Han spilte fantastisk og fortjente å vinne, sa Djokovic etter tapet.
Videre rettet han sterk kritikk mot eget spill.
– Jeg er veldig overrasket over meg selv. Nivået mitt var veldig, veldig dårlig i dag. Når han har en god dag, mens jeg har en dårlig, resulterer det ofte i seier til motstanderen.

Uvanlig dårlig start

Djokovic står uten en eneste tittel så langt i sesongen. Selv om tennissesongen nylig startet, er dette sjelden kost for serberen.
– Det er ikke noe jeg er vant til. I mesteparten av karrieren min har jeg startet sesongen med en Grand Slam-seier, en seier i Dubai eller hvilken som helst turnering. Hvert trofé som eventuelt kommer min vei kommer til å være veldig bra.
Heller ikke Ruud har opplevd starten av sesongen slik han vanligvis gjør. Han har nemlig vært i to finaler allerede, noe som er ulikt nordmannen så tidlig på året.
– Det er nok den beste starten på sesongen av alle sesongene jeg har hatt. Jeg har vanligvis komt litt tregere i gang tidligere sesonger, sa Ruud til ATP i forkant av turneringen.
Mandagens seier gjør at Ruud allerede står med 14 seirer på utendørs hardcourt i 2024. I fjor ble fasiten 12 seirer på 24 kamper.
Fått med deg denne?
picture

Sjekk dette utrulege slaget: – Det der er kunst

(©NTB/Discovery)
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame