Populære sporter
All sport
Vis alt

Mener Ruud må mestre dette for å bryte Alcaraz-barrieren: – Mye som skal sitte

Kristian Hennie

Oppdatert 02/10/2023 klokken 09:45 GMT+2

Om få timer skal Casper Ruud i aksjon i kvartfinalen i China Open, når verdenstoer Carlos Alcaraz venter på motsatt banehalvdel.

Frekt Ruud-poeng: – Den er rå

  • Følg Casper Ruud mot Carlos Alcaraz i kvartfinalen i China Open på discovery+ , Eurosport Norge og Eurosport.no fra 13.00 mandag.
De har møttes før, og nå møtes de jammen meg igjen.
Mandag ettermiddag skal Norges store tennisstjerne Casper Ruud nok en gang ut i duell mot verdenstoer Carlos Alcaraz, denne gangen i kvartfinalen på hardcourten i China Open.
De to tennisstjernene har spilt mot hverandre tre ganger tidligere på ATP-touren, hvorav det spanske stjerneskuddet har gått av med seieren i samtlige bataljer.
  • 2021, kvartfinale: Andalucia Open, grus - Alcaraz vinner i strake sett.
  • 2022, finale: Masters 1000 i Miami, hardcourt - Alcaraz vinner i strake sett.
  • 2022, finale: US Open, hardcourt - Alcaraz vinner 3-1 i sett.
Hør den nyeste episoden av Indre bane!

Kan bryte barriere

24-åringen fra Snarøya har tatt seg forbi to motstandere på veien mot kvartfinalen. I første runde vant han i strake sett mot tyske Jan-Lennard Struff, som han aldri før hadde slått. I den andre runden måtte nordmannen slite noe mer, men utmanøvrerte til slutt argentinske Tomas Martin Etcheverry med settsifrende 2-1.
Alcaraz på sin side har vunnet i strake sett i begge sine kamper, mot henholdsvis tyske Yannick Hanfmann og italienske Lorenzo Musetti.
– Det er alltid kult når de møter hverandre. Han må jo møte de gutta der litt tidligere når han ikke ligger like høyt på rankingen. Han har jo vanligvis hatt en del gode trekninger, men selv med god trekning går man oftere litt raskere mot de bedre, sier Discoverys tenniskommentator Christer Francke.
Etter forrige kamp uttalte Ruud at han slet med «dybdesynet» på hardcourten i Beijing, det grunnet værforholdene.
– Det var veldig mye skygge og sol om hverandre som gjør at ballen blir litt borte. Da er det vanskelig å ha et bra dybdesyn. Jeg var litt ukoordinert, klarte ikke helt å følge med i starten, og ble hengende etter hele veien, sa nordmannen etter avansementet til kvartfinalen.
Ruud har aldri før gått seirende ut av en duell med Alcaraz på ATP-touren. For å bryte den barrieren mener Francke at 24-åringen fra Snarøya må mestre følgende.
– Han må spille han ut og orke å stå i duellene. Så må han komme med noe etter å ha stått i duellene, så god er Alcaraz. Han må serve bra og ta vare på dem. Helst prøve å vinne det første settet, det er jo kjempeviktig når man møter så gode spillere. Casper har jo spilt mot han tre ganger, så han har jo erfaringer med det, sier Francke og fortsetter:
– Det er ikke umulig å slå Alcaraz. Spørsmålet er om han får tid til å spille sitt spill mot ham, for Alcaraz er bedre på de raske dekkene. Jeg synes det gikk sånn passe fort utpå der i Kina, så det er mye som skal sitte.
Hør hva Ruud sa etter forrige match mot Etcheverry! Saken fortsetter under videoen.
picture

Dårlig start for Ruud: – Klarte ikke følge helt med

Annerledes oppladning

Mens Ruud kommer rett fra Vancouver og Laver Cup, hadde Alcaraz på sin side ikke spilte en turnering siden han røk ut i semifinalen i US Open 9. september.
– Nå spilte ikke Alcaraz Laver Cup, så han har sikkert hvilt og trent. Mens Casper var i Vancouver og fått en ekstra runde i Amerika før Beijing. Så det kan hende at Alcaraz sin oppladning har vært litt roligere, men ikke nødvendigvis bedre, mener Francke.
Etter at Ruud var ferdigspilt i Laver Cup, ble kursen satt i retning Beijing og tidssonen endret seg drastisk. Den kinesiske storbyen ligger nemlig 15 timer foran Vancouver.
– Han har hatt jetlag nå, så det har vært litt vanskelig. Men det var programmet, og vi kan ikke gjøre noe med det nå. Vi skal gjøre det beste ut av det, sa pappa og trener Christian Ruud til Discovery før sønnens første kamp i Beijing.
Tenniskommentator Francke er spent på hvordan Ruud vil se ut mot Alcaraz, og spår at Ruud vil ta enda større risiko i duellen mot den spanske verdensstjernen.
– Jeg tror det er en Casper som kommer til å ta litt større risiko og være litt mer «sharp» enn i de foregående kampene. Men det vet man jo ikke. Å reise til Kina med så mye tidsforskjell, etter å ha vært i Laver Cup, det er ikke bare bare. Jeg synes han så litt forkjølet ut i den første matchen og så slet han jo med dybdesynet som han sa selv etter forrige match, sier Francke.
Vinner Ruud kvartfinalen møter han vinneren av Grigor Dimitrov og Jannik Sinner i en eventuell semifinale i Beijing.
Neste turnering for nordmannen er også like rundt hjørnet, hvor Masters 1000-turneringen i Shanghai venter. Der har Ruud «bye» i første runde og møter vinneren av tyske Daniel Altmaier og japanske Yoshihito Nishioka i den andre runden.
Sett denne?
picture

Full dramatikk på oppløpet – her hoppar han over ryttaren

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame