Populære sporter
All sport
Vis alt

Rune vart rundspelt av bulgarar – ute av China Open

Sofie Flølo Dyrstad

Oppdatert 01/10/2023 klokken 15:24 GMT+2

Holger Rune hadde ei tøff trekning i China Open, og i andre runde sa det stopp for dansken.

Sjå det ville slaget: Publikum i ekstase etter Rune-magi

Grigor Dimitrov - Holger Rune (6-3, 7-5).
Holger Rune si vonde tapsrekke vart brote i opningskampen av China Open, men i andre runde vart det for tøft for den danske tennisstjerna.
20-åringen fekk ein marerittstart på kampen mot bulgarske Grigor Dimitrov. Allereie i Rune sitt første servegame blei han brutt, og det skulle heller ikkje stoppe der. Dimitrov heldt fram med å rundspele dansken, og stillinga var 4-0.
Rune kvikna så til, og slo hardt tilbake. Han reduserte til 4-3, men bulgararen var kjølig i dei siste duellane, og klarte å sikre første sett med siffera 6-3.

Braut heilt på tampen

I andre sett var det derimot fleire lysglimt for det danske stjerneskotet. Begge spelarane klarte å serve heim sine servegames, og sjølv om Dimitrov var nære å bryte Rune ved fleire anledningar, klarte dansken å hente seg inn igjen alle gongane.
Men så viste bulgararen styrke i Rune sitt siste servegame i det andre settet. Bulgararen hadde tre matchballar, men dansken var svært kald og klarte å stoppe dei to første. Ved den tredje sa det stopp, og Rune sitt opphald i Beijing var over.
Dimitrov møter Jannik Sinner (6) i kvartfinalen måndag.

Tøff trekning

Den danske tennisspelaren er rangert som nummer fire i verda, men fekk likevel ei svært tøff trekning i årets China Open.
20-åringen møtte canadiske Felix Auger-Aliassime, rangert som nummer 14, i første runde. Rune kom sigrande ut av duellen i strake sett.
Deretter venta nettopp Dimitrov, som også er ein svært tøff motstandar.
– Det er jo ei vanvitig hard trekning. Med den trekninga skal Rune vere glad for kvar kamp han vinn, seier tennisekspert Peter Bastiansen til danske TV 2.
Sett denne?
picture

Dårlig start for Ruud: – Klarte ikke følge helt med

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame