Populære sporter
All sport
Vis alt

Sliter med jetlag før åpningskampen: – En utfordring

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 28/09/2023 klokken 22:16 GMT+2

Casper Ruud sitt hektiske program har skapt vanskeligheter før China Open.

Leter etter svar: – Skulle ønske jeg hadde noe konkret

Fredag formiddag starter det norske tennisesset sin innspurt på ATP-sesongen når China Open står for tur.
Casper Ruud trenger gode resultater for å koble seg på i kampen om en plass i ATP-sluttspillet i november, men enkelt blir det ikke.
Allerede i første runde møter han tyske Jan-Lennard Struff, som har slått nordmannen ved tre av tre tidligere anledninger. Dersom 24-åringen fra Snarøya tar seg videre fra åpningskampen, venter Tomas Martin Etcheverry i andre runde, før det kan være duket for et møte med Carlos Alcaraz i kvartfinalen.
– Vi visste at det ville bli tøft der, og Beijing er nok den tøffeste turneringen av de som kommer opp. Når serven sitter og Struff spiller bra, er han en vanskelig motstander. Casper har også hatt en lang reisevei, så det første døgnet der er fort det som kommer til å bli det vanskeligste for ham, sier pappa og trener Christian Ruud til Discovery.

Jetlag

For selv om den norske tennisstjernen ikke har deltatt i en ATP-turnering siden den tidlige exiten i US Open, har det likevel gått slag i slag gjennom de siste ukene.
Casper Ruud spilte i showturneringen «Ultimate Tennis Showdown» (UTS) i Frankfurt. Deretter ventet en lang flytur over til Vancouver, som ligger ni timer bak den tyske byen.
Etter at Snarøya-gutten var ferdigspilt i Laver Cup, satte han kursen til Beijing, og nok en gang endret tidssonen seg drastisk for Ruud.
Beijing ligger 15 timer foran Vancouver. Det vil si at når klokken for eksempel er 11:00 en torsdag i den kanadiske byen, vil det være fredag klokken 02:00 i den kinesiske hovedstaden.
Med andre ord har det vært mye fram og tilbake når det gjelder tidssoner den siste tiden, og Ruud skal allerede ha kjent på reisebelastningen.
– Han har hatt jetlag nå, så det har vært litt vanskelig. Men det var programmet, og vi kan ikke gjøre noe med det nå. Vi skal gjøre det beste ut av det, sier pappa Christian.
– Jeg tror det er en liten utfordring, men han har gjort det mange ganger før. Noen ganger kan det være enkelt å reise langt, mens andre ganger er det tyngre. Det er ikke alltid kroppen reagerer likt, fortsetter han.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Sikret Laver Cup-seieren – feiret på spektakulært vis

Vil komme seg

Nordmannen er derimot ikke den eneste som har hatt den utfordrende oppladningen. Andrej Rubljov spilte også både UTS og Laver Cup. I tillegg er det flere av Ruuds med- og motspillere i Laver Cup som stiller til start i Beijing.
Men dersom jetlagen ødelegger for Ruud i Beijing, føler Christian seg trygg på at sønnen vil være klar til de to andre turneringene som venter på Asia-turneen.
– Uansett hvordan det går der, kommer han seg inn i den asiatiske tidssonen til turneringene i Shanghai (Masters 1000) og Tokyo (500).
– Vi får bare bite tennene sammen og prøve å få til bra resultater med en gang i Beijing, legger han til.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame