Populære sporter
All sport
Vis alt

Oppspilt over Ruuds prestasjoner: – Utrolig sterkt

Kristian Hennie

Oppdatert 21/04/2024 klokken 13:23 GMT+2

Søndag har det norske tennisesset sjansen til å ta årets første tittel for fjerde gang.

Skal delta i sitt første OL: – Hadde vore gøy å fått det til

  • Følg Casper Ruud og de andre tennisstjernene i Roland-Garros på Eurosport.no.
Fra start i 2024 har Norges tennisstjerne, Casper Ruud, virkelig vist gryende form.
Etter at 25-åringen fra Snarøya lørdag avanserte til finalen i ATP 500-turneringen Barcelona Open, kan han nå skilte med hele fire finaler hittil denne sesongen.
Ruuds finaler hittil i år:
  • ATP 250 i Los Cabos: Tap i strake sett mot Jordan Thompson.
  • ATP 500 i Acapulco: Tap i strake sett mot Alex de Minaur.
  • Masters 1000 i Monte-Carlo: Tap i strake sett mot Stefanos Tsitsipas.
Årets første tittel lar derimot fortsatt vente på seg, men søndag har nordmannen sjansen igjen.
Nå venter altså Tsitsipas på motsatt banehalvdel i en finale for andre gang på èn uke. Grekeren tok seg videre lørdag etter seier 2-1 i sett mot serbiske Dusan Lajovic.
Ruud var selv klar i talen etter lørdagens seier i semifinalen i Barcelona.
– De tre finaletapene har bare gjort meg enda mer sulten. I forrige uke la jeg kanskje vel mye press på meg selv. Jeg er på mitt beste når jeg er rolig og ikke tenker for mye, sa Ruud i seiersintervjuet med arrangøren etter han hadde sikret avansementet til finalen.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.
picture

Kjemper om historisk OL-billett: – Det er vanskelig å forklare

SPÅR REVANSJESUGEN RUUD

1. januar i år lå nordmannen på en 11. plass på ATP-rankingen. Når vi skriver 21. april har han klatret opp til en 6. plass.
Med et friskt finaletap mot Tsitsipas i minne, spår Discoverys tenniskommentator, Svein-Espen Lindås Olsen, en revansjesugen Snarøya-gutt søndag ettermiddag.
– Det blir en veldig spennende finale denne gangen. Litt fordi den kommer så kjapt fra den i forrige uke. Casper er nok veldig klar for revansj. Det står vel 2-2 innbyrdes nå, og de kjenner hverandres spill godt. Begge har en kanon forehand som de liker å styre spillet med. Den som klarer det best vinner, sier Lindås Olsen og fortsetter:
– Kan Casper klare å spille høye, tunge topspinn slag mot Tsitsipas sin backhand er det en god resept. Har Tsitsipas et svakt punkt så er det nettopp den høye ballen i backhanden. Men Tsitsipas er jo klar over hva som kommer. Så det kan fort bli en kamp om de store forhandene, mener tenniskommentatoren.
Lindås Olsen påpeker videre viktigheten av serven i søndagens finale.
– Setter han mye førsteserver får han ofte bruke forhanden som andreslag, og kan dermed sette press. Tsitsipas er god til å utnytte Casper sin defensive returposisjon ved å spille serve og volley i de situasjonene. Så jeg håper Casper klarer å stå oftere høyt (nærmere grunnlinjen) i returene og returnere aggressivt, sier Lindås Olsen.

– Utrolig sterkt

I forkant av årets sesong tok Ruud en prat med Discovery.
Da røpet den norske tennisstjernen at han hadde tatt et vekt-grep for å kunne bevege seg lettere ute på tennisbanen.
Det grepet har tydelig gjort underverker, og Lindås Olsen er klar på hvilke andre forbedringer han har sett i nordmannens spill hittil denne sesongen.
– Han er blitt lettere og dermed raskere. Han er jo kjent for sin fysiske tunge tennis på grunnlinjen og der er han blitt mye bedre enn i fjor. Det har gitt han mye selvtillit med en så sterk sesongstart og respekten for eksempelvis Djokovic er ikke like stor.
– Han har jobbet med å bli tøffere, han stoler mer på sin gode sikre tennis og sin fysiske kapasitet. Det ser vi i disse fantastiske resultatene, sier Lindås Olsen og sikter til de tre finalene nordmannen har deltatt i til nå i 2024, fortsetter tenniskommentatoren.
Ruud har aldri før vunnet en tittel høyere enn på ATP 250-nivå. Nå har han nok en gang muligheten til å bryte en barriere.
Kommentator Lindås Olsen er ikke i tvil om hva det vil si å kunne sikre årets første og største tittel søndag.
– Nå trenger han en seier i en finale! Det er utrolig sterkt med fire finaler allerede i år. Vinner han tittelen i Barcelona blir det ikke bare hans største tittel, men det vil også gi masse selvtillit inn til Roland Garros, avslutter tenniskommentatoren.
Etter søndagens finale venter en rekke turneringer for tennisstjernen fra Snarøya. Ifølge hans egen nettside skal Ruud i aksjon i både Masters 1000-turneringen i Madrid og Roma, før årets andre Grand Slam-turnering går av stabelen i Paris fra 20. mai (Roland-Garros).
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame