Populære sporter
All sport
Vis alt

VIF-spissen la seg flat etter slakt fra sportssjefen: – Jeg vil si unnskyld

Oppdatert 20/04/2024 klokken 21:29 GMT+2

Joacim Jonsson fyrte løs mot egen spillers prestasjon i første omgang mot Lyn, etter at nysignering Mees Rijks fikk rødt kort. Etter kampen uttalte begge seg om situasjonen.

Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson.

Foto: Eurosport

ULLEVAAL STADION/NYDALEN (Discovery):
Lyn - Vålerenga 1-1 (1-1)
Vålerengas sportssjef Joacim Jonsson var svært misfornøyd etter at VIF-spiss Mees Rijks pådro seg sitt andre gule kort i første omgang mot Lyn.
Etter 37 spilte minutter i den første omgangen meide Rijks ned Lyns Tobias Myhre og pådro seg sitt andre gule kort. Marsjordren var et faktum og like før pause utliknet Andreas Hellum til 1-1 for Jan Halvor Halvorsens menn.
– Det er helt vilt. Det er fullstendig utilgivelig av Mees Rijks. Han setter lagkameratene i en helvetes situasjon. Det er uprofesjonelt. Det finnes ingen unnskyldninger, sa Jonsson til TV 2 i pausen om nederlenderens røde kort.
Det røde kortet kom på et tidspunkt hvor Vålerenga hadde nokså god kontroll på kampen, etter at finske Daniel Håkans hadde sendt Bakkes menn opp i 1-0 fire minutter før det røde kortet.

Svært preget

Etter kampen var nederlenderen svært preget omringet av pressekorpset som møtte ham.
– Det sier seg selv. Det er utilgivelig og jeg er enig i at det er min feil. Jeg føler at jeg har sviktet alle supporterne, og jeg er veldig lei meg overfor alle som kom og betalte for å se kampen i dag. All skylden er på meg, sier Rijks til Discovery og resten av pressen etter kampen.
Etter kampen fikk Jonsson spørsmål om egen reaksjon.
– Jeg kunne nok hatt litt lavere puls naturligvis og hatt en mildere framtoning, men det Mees gjorde var en hodemist, og kostet naturligvis. Det var en dyr lærepenge for han. Det er ikke slik at vi henger ut han i forhold til det. Han er en av gjengen og vi står samlet. Måten gruppen står samlet på, for Mees og for laget, det gjør meg veldig, veldig rolig for framtiden. Det viser at vi er en sterk enhet.
VIF-kaptein Christian Borchgrevink forteller at situasjonen allerede er lagt bak laget.
– Jeg har ikke sett intervjuet selv, men i garderoben etter kampen er Jokke inn og beklager framfor gruppa, og har allerede snakket med Mees. Jeg tror vi er ganske ferdig med det. Jokke er et følelsemenneske som mange andre, så kan det renne litt over, sier Borchgrevink til Discovery.

Støtte fra lagkamerater

Rijks forteller til Discovery at lagkameratene møtte han med gode ord etter hendelsen.
– De er veldig snille og de vet at det gjør vondt. De har forberedt seg, de lever for dette, og jeg har skuffet de.
Borchgrevink forteller at de skal støtte lagkameraten i tiden fremover.
– Vi får prøve å få han til å smile. Vi får legge armen rundt han for å bygge han opp igjen. Jeg tror det er flere som har fått et slag i trynet tidligere, og da er det godt å ha gode lagkamerater, så jobben vår er uten tvil nå å passe på han, sier VIF-kapteinen til Discovery.
Den nederlandske spissen kom til Vålerenga før denne sesongen. Den robuste 21-åringen står med ett mål i OBOS-ligaen hittil, samt en nettkjenning i cupen.
Det ble ikke flere mål på Ullevaal i andre omgang og lagene delte poengene lørdag kveld. Les fyldig referat her!
Sett denne fra Allsvenskan?
picture

Nordmannen fikk marsjordre etter to gule kort på fire minutter


Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame