Populære sporter
All sport
Vis alt

Ruud med vekt-grep: – Jeg la på meg for mye

Joakim Opphus

Oppdatert 16/01/2024 klokken 13:23 GMT+1

Casper Ruud forteller at han er inne i sin beste fysiske form på lang tid. Nordmannen tok grep rundt egen vekt etter 2023-sesongen.

Se høydepunktene: Overbevisende Ruud-seier i første runde

2023 ble ikke året som Casper Ruud hadde håpet på. Nå avslører nordmannen til Discovery at mye styrketrening og økt muskelmasse kan ha vært et av problemene.
– Jeg slet fysisk i fjor. Jeg følte meg for tung og treg på banen, forteller Ruud i et intervju med Discoverys reporter i Australia, Barbara Schett.
– Tung?
– Ja, etter Australian Open i fjor så hadde jeg en oppkjøringsperiode på tre-fire uker og vi trente litt for mye styrke. Jeg la på meg for mange kilo med muskelmasse.
– Nå føler jeg meg mye raskere og mer bevegelig. Jeg har ikke følt meg så bra fysisk som jeg gjør nå på lang tid, så det er et godt tegn.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Tar av etter ellevilt slag i maratonkamp: – Fortener ståande applaus

På pressekonferansen etter åpningskampen mot spanske Albert Ramos-Vinolas utdypet Ruud.
– Etter oppkjøringsperioden og før turneringen i Acapulco så veide jeg rundt 84 kg. Nå ligger jeg på rundt 79-80 som er en bedre kampvekt for meg.
Før sesongen hyret Ruud inn en ny fysio i tyske Alex Stober, noe både Ruud og trener Christian Ruud mener har hjulpet mye.
– Vi har ikke jobbet så lenge med ham, men det jeg har sett så langt synes jeg er veldig bra, sa Christian Ruud til Discovery før turneringen i Melbourne.
– Jeg synes det samarbeid har lønnet seg så langt i år, sier Ruud selv.
Ruud vant sin åpningskamp i Australian på overbevisende vis med sifrene 6-1, 6-3 og 6-1 mot spanske Albert Ramos-Vinolas.
– Jeg spilte en veldig god kamp fra start til slutt, sa Ruud til Discovery etter kampen.
I neste runde er det australske Max Purcell som venter på motsatt banehalvdel.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame