Casper Ruud er på vei hjem til Norge, etter at han måtte trekke seg fra kampen mot russiske Andrej Rublev i fjerde runde av Australian Open.
Årsaken var det som senere viste seg å være en strekk i magen. Nå venter karantene og opptrening i Oslo.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
– Det går greit. Jeg er selvfølgelig skuffet, men tenker også på det positive jeg har fått med meg i Melbourne de ukene som har vært, med en veldig bra siste uke som avsluttende, sier Ruud til Eurosport før han reiser fra Australia.
For Ruud og teamet var det ingen overraskende skade. Avgjørelsen om å trekke seg fra kampen, etter at det kun var spilt to sett, beskriver han likevel som tøff.
– Jeg går ut på banen og vet at jeg har et problem, og at jeg mest sannsynlig kommer til å få vondt i løpet av kampen. Jeg prøver så godt jeg kan og ikke tenke på det eller vise noe, og bite tennene sammen, men det blir bare verre og verre. Det er en smerte jeg ikke har kjent eller opplevd før, og når det er noe som er nytt så er det klart at man bør være litt ekstra forsiktig.
Dermed stoppet 22-åringens reise i Australian Open i den fjerde runden. Det kan likevel ikke sees på som en nedtur, ettersom det både var personlig rekord og tangering av farens beste resultat, fra 1997.
Nordmannen er heller ingen pessimist. Strekken i magen vil trolig holde han på sidelinjen i en til to uker, men så venter flere spennende turneringer.
– Sesongen er akkurat begynt. Det er selvfølgelig en tøff måte å avslutte Australian Open på, men det kommer andre morsomme turneringer. Med den plasseringen jeg har nå, så er jeg main draw på alt, egentlig, mest sannsynlig resten av året. Det lover godt for et godt tennis-år.
Første sjanse til å fortsette det gode tennis-året kommer 1. mars. Da skal nordmannen spille Abn Amro i Rotterdam, dersom smertene i magen har gitt seg. Da er det fint å kunne ha suksessen i Australian Open friskt i minne.
– Det er helt klart en av de beste prestasjonene jeg har gjort, ikke minst i Grand Slam. Det viser at jeg er på riktig spor og at treningen vi gjør på hardcourt faktisk lønner seg. De fleste turneringene spilles på hardcourt. Jeg har lyst å konkurrere om titler og store matcher på hardcourt i fremtiden, så det er en god belønning med en fjerde runde her.
Abn Amro ser du på discovery+ fra 1. - 7. mars.
Her innser Ruud at han må trekke seg:

Se video: Her må Ruud kaste inn håndkleet

Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59