En strekk i magen gjorde at Casper Ruud måttte trekke seg i møtet med Andrey Rublev i fjerde runde av Australian Open.
– Han er nok helt knust. Men dette er en del av spillet. Man gjør alt for å unngå skader, men de kan forekomme. Det er rett og sllett uflaks, og for vår del veldig synd, sa Eurosports tennisekspert Øyvind Sørvald etter kampen.
Australian Open
Minister bekrefter: Bare fullvaksinerte får spille Australian Open
20/10/2021 KLOKKEN 09:18
Selv om avgjørelsen markerte slutten på Australian Open-eventyret og muligheten til å toppe pappa Christians prestasjon med en potensiell kvartfinale, kan den vise seg å bli avgjørende for resten av sesongen.
Se Ruud kaste inn håndkleet her (saken fortsetter under):

Se video: Her må Ruud kaste inn håndkleet

– Veldig modig

– Når du har en sånn magestrekk, så handler mye om at du frykter den vil forverre seg. Dersom det skjer, kan man fort være satt ute av spill i seks uker eller mer. Da blir hele sesongen satt på vent. Så dette skal man ikke tulle med, selv om det står mye spill, sier Eurosport-ekspert Melanie Stokke.
For et lengre opphold på denne tiden av året ville fått store konsekvenser for Snarøya-gutten.
– Grussesongen starter jo i april, så hele oppkjøringen til den kunne jo gått fløyten. Han kan på mange måter ha reddet en viktig del av sesongen. Det er veldig modig gjort av Casper å gi seg på denne måten, og selv om han er skuffa nå så er det noe han må ta med seg, sier Stokke.
Pappa og trener Christian avslørte i etterkant av kampen at Casper hadde pådratt seg skaden allerede i 3. runde-oppgjøret mot Tommy Paul natt til lørdag.
– Han gjør alle de riktige tingene. Han prøver å finne løsninger, ta smertestillende...men det holder ikke. Det viktigste er at han er frisk og rask videre i sesongen, og at dette ikke blir noe stor setback for ham, sier Stokke, som tror Ruud vil se tilbake på en historisk prestasjon når den verste skuffelsen har lagt seg.
Se intervjuet med Ruud etter kampen her (saken fortsetter under):

Pappa Ruud avslører: – Måtte lade opp med smertestillende

Enorm utvikling

For det er nok av positive opplevelser å ta med seg fra årets Australian Open for 22-åringen.
– Han viser jo virkelig hvordan han har utviklet seg og lært å spille på dette raske underlaget. Det har vært så mye bra - returen har blitt bedre, backhanden har blitt bedre, han har en bedre kick-serve... Det er veldig mye å ta med seg videre, sier Sørvald.
Eurosport-eksperten er spent på hva om blir neste trekk fra Team Ruud. Neste planlagte turnering er Singapore Open om en uke.
– Nå må han tenke seg om...skal han dra til Singapore? Skal han ta en pause? Alt dette blir jo en vurdering, så får vi se hva han bestemmer seg for.
Australian Open
Fortalte rørende Djokovic-historie
21/02/2021 KLOKKEN 11:36
Australian Open
Se høydepunktene: Djokovic slo Medvedev etter strake sett
21/02/2021 KLOKKEN 10:59