Populære sporter
All sport
Vis alt

Tennisstjernen lar seg imponere av Ruud: – Forbedrer seg hele tiden

Caroline Simonsen

Oppdatert 15/02/2021 klokken 22:42 GMT+1

Casper Ruud måtte bryte sin siste kamp i Australian Open, men rakk likevel å imponere tidligere tennisstjerne og verdensfirer, Tim Henman, i Australia.

Tidligere tenisspiller og Eurosports tennisekspert, Tim Henman.

Foto: Getty Images

Casper Ruud brøt barrierer og tok seg til fjerde runde i en Grand Slam-turnering for første gang, før han måtte bryte fjerderunde-kampen på grunn av en strekk i magen mandag.
22-åringen møtte tøff motstand da han spilte mot Andrej Rublev, og lå under 2-0 i sett da han måtte kaste inn håndkleet. Den tidligere tennisspilleren, Tim Henman, som på det høyeste var ranket som nummer fire i verden, lot seg likevel imponere av nordmannens prestasjoner i turneringen.
– Det har vært veldig bra. Han er definitivt en av de spillerne som forbedrer seg hele tiden. Det er selvfølgelig skuffende at han matte trekke seg nå på grunn av en skade, men jeg er sikker på at det kommer mange muligheter i framtiden. Han er fortsatt ung, sier Henman, som nå er tennis-ekspert for Eurosport.
Etter undersøkelser viser det seg at skaden som gjorde at Ruud måtte trekke seg midt i kampen, er en strekk i magen. Det gjør at nordmannen trolig vil være spilleklar igjen om en til to uker.
Henman er sikker på at Ruud kommer til å gjøre store ting i tiden framover.
– Hvis han fortsetter den stødige progresjonen, lærer hele tiden, forbedrer rankingen og er konsekvent i det han gjør fra dag til dag, så kommer det til å komme større og bedre ting i framtiden fra Ruud.
Den britiske tennis-pensjonisten vil ikke kalle prestasjonen i Australian Open for et gjennombrudd, ettersom han ikke ser på det som ekstraordinært at en spiller som Ruud tar seg til fjerde runde.
Han mener med andre ord at man nærmest kan forvente slike prestasjoner fra spillere på Ruuds nivå, men er samtidig klar på at det er et positivt steg i riktig retning for 22-åringen.
Akkurat nå er Ruud ranket som nummer 28 i verden. Som best har han vært ranket som nummer 27. Henman tror ikke det er usannsynlig at det norske tennis-håpet kan klatre enda høyere.
– Jeg tror at topp-20 er et realistisk mål for han i tiden som kommer.
Her innser Ruud at han må gi seg i kampen mot Rublev:
picture

Se video: Her må Ruud kaste inn håndkleet

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame