Populære sporter
All sport
Vis alt

Australian Open kan gå uten «The Big Three»: – Fullstendig krise

Håkon Brandsnes

Oppdatert 30/12/2021 klokken 16:00 GMT+1

Samtidig som Roger Federer allerede har meldt forfall, er det usikkerhet rundt Novak Djokovic og Rafael Nadal.

Roger Federer, Novak Djokovic og Rafael Nadal

Foto: Getty Images

Siden Australian Open i 2003 har de tre tennisstjernene vunnet 60 av 75 mulige Grand Slam-titler. Nå kan den australske turneringen gå uten noen av dem.
Hjemmehåpet Nick Kyrgios, rangert som nummer 93 i verden, er blant dem som ser dystert på scenarioet.
– Hvis ingen av de tre er der, er det krise. Det er fullstendig krise for fansen og folk som elsker tennis, sier Kyrgios til avisen Melbourne Age.
– Det er selvfølgelig en god mulighet for yngre spillere til å slå gjennom og utgjøre en forskjell, men vi trenger at de er en del av sporten, sier australieren om de tre stjernene.

Federer skadet

Per nå er det kun bekreftet at Roger Federer mister turneringen. Sveitseren har vunnet turneringen seks ganger (2004, 2006, 2007, 2010, 2017, 2018).
40-åringen trakk seg fra fjorårets utgave både på grunn av de strenge koronarestriksjonene, men også fordi han var på vei tilbake fra en kneskade.
Få måneder senere gjorde han comeback, men i sommer måtte han under kniven igjen.
Federer har i ettertid uttalt at han skal kunne løpe lett i januar. Håpet er å rekke Wimbledon i sommer, men at han da vil være «ekstremt overrasket».
Saken fortsetter under videoen.
picture

Ruud om ny regel: – Blir morsomt å se hvordan andre spillere reagerer på det

Nadal rammet av korona

Rafael Nadal, som står med én seier i Australian Open (2009), har også trøblet med skader det siste året og avsluttet derfor 2021-sesongen tidlig.
Han returnerte til banen i oppvisningsturneringen Mubadala World Tennis Championship i desember, men testet positivt for korona kort tid etter.
Spanjolen måtte derfor utsette reisen til Australia, men ser heldigvis ikke ut til å være for hardt rammet av viruset.
35-åringen er påmeldt til ATP 250-turneringen i Melbourne, som går i forkant av Australian Open. Den starter 4. januar. Nadal er toppseedet.

Trakk seg fra Ruud-møte

Der Nadal trolig rekker turneringen, er det mer usikkerhet rundt Novak Djokovic. Med sine ni titler er serberen kongen av Australian Open.
Usikkerheten rundt Djokovic' deltakelse bunner i at 34-åringen ikke har ønsket å fortelle om han er vaksinert mot koronaviruset. Han har tidligere uttrykt seg kritisk til vaksinen.
Alle innreisende i Australia skal i hovedsak være vaksinerte, men Australian Open-sjefen Craig Tiley har tidligere uttalt at en liten prosentdel av uvaksinerte spillere og arrangørstab vil kunne få medisinske unntak av Australian Open.
– Hvis Novak dukker opp i Australian Open, er han enten vaksinert eller fått et unntak, sa Tiley forrige uke.
Djokovic har i etterkant trukket seg fra ATP Cup, der han skulle møte Casper Ruud. Den offisielle grunnen er foreløpig ikke kjent. Turneringen starter 1. januar.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame