Rafael Nadal og Daniil Medvedev møtes i finalen i Australian Open etter at de slo henholdsvis Matteo Berrettini og Stefanos Tsitsipas i semifinalen.
Nå kan Nadal bli historisk hvis han vinner. Spanjolen står nemlig med 20. Grand Slam-titler, det samme som Roger Federer og Novak Djokovic. Ingen herrespiller har flere.
– For en tennislegende han er. For to måneder siden var det usikkert om han i det hele tatt kunne forsette å spille etter ankeloperasjonen, men så kommer han til Australia og spiller sin beste tennis, sa Boris Becker, tidligere verdensener og nå ekspert for Discovery, i programmet «Matchball Becker».
Australian Open
Nadal ble historisk – vant etter knallsterkt comeback
30/01/2022 PÅ 14:12
– Jeg tror ikke Nadal tenkte noe på sin eventuelt 21. Grand Slam-tittel før semifinalen. Han er mer avslappet rundt det enn Novak Djokovic. Han sa: «Jeg er glad for at jeg fortsatt kan spille tennis og at jeg står i finalen». Men det vil endres nå. Rafa har to netter før finalen til å tenke på nummer 21. Med det sagt, så er Rafa en superstjerne og han kommer til å håndtere det fint, fortsatte tyskeren.
  • Se finalen mellom Nadal og Medvedev søndag kl. 09.30 på discovery+

– De to beste spillerne

I finalen møter han altså Daniil Medvedev. Russeren kan ta sin andre Grand Slam-tittel, den første kom da han slo Novak Djokovic i US Open i fjor.
– For meg er det de to beste spillerne som er i finalen. Jeg er glad på Nadal sine vegne fordi jeg er en stor fan av han, og fordi jeg var bekymret etter operasjonen hans. Når det er sagt ville ikke Nadal vært Nadal hvis han ikke hadde hatt sjansen til å vinne hver gang han deltar i en turnering, sa Becker.
Der Nadal er blitt kjent for hvor rolig han er på og utenfor banen, er Medvedev noe helt annet.
– Nadal har fortjent statusen han har fått i løpet av alle årene. Han sier de riktige tingene etter en kamp, noe man ikke kan si om Medvedev. Han er veldig ærlig, som ikke alltid er bra. Samtidig har Daniil også satt sin plass i folks hjerter, spesielt med sin kampvilje, sa Becker.
Saken fortsetter under videoen.

Superstjernen raser mot dommeren: – Herregud, hvordan kan du være så dårlig?

Medvedevs raseriutbrudd

Under fredagens semifinale mot Stefanos Tsitsipas gikk det ei kule varmt for Medvedev. Russeren mente Tsitsipas fikk råd underveis i kampen av treneren sin (Faren Apostolos Tsitsipas), noe som ikke er tillatt. Frustrasjonen lot han gå utover dommeren.
– Man må være ærlig. Det var en fantastisk tennismatch i tre sett, verdensklasse. Følelsene gikk frem og tilbake. Noen av uttalelsene til Medvedev etter det andre settet var litt barnslige, men mot slutten så Tsitsipas nesten hjelpeløs ut på banen, også fordi faren hans fikk en advarsel for coaching. Ting gikk ikke helt veien for grekeren, men en ting er sikkert: Daniil Medvedev var den beste spilleren, sa Becker.
I sin tirade kalte Medvedev dommeren for «en liten katt». På pressekonferansen etter kampen ble han bedt av lattermilde journalister om å forklare hvorfor.
– Dere ler, så vi kan jo si at det var morsomt, men jeg mistet det. Jeg klarte ikke å kontrollere meg, så derfor er jeg veldig glad for at jeg vant kampen. Noen ganger gjør du feil fordi du mister konsentrasjonen i kampens hete, forklarte Medvedev og sa at han angret på kommentarene til dommeren.
Videre utdypet han at han ikke mener Tsitsipas jukser, men at det er vanskelig å vite hva som skjer mellom han og faren ettersom de snakker på gresk.
  • Se finalen mellom Nadal og Medvedev søndag kl. 09.30 på discovery+

Gleden av å spille det viktigste

Medvedev og Nadal har møttes fire ganger i ATP-sammenheng. Spanjolen står med tre seire, deriblant i US Open-finalen i 2019, mot Medvedevs ene i ATP Finals i 2020.
Da Medvedev vant US Open i fjor, stoppet han Djokovic i serberens forsøk på å ta sin 21. tittel. Nå kan han sabotere Nadals rekordforsøk.
– For meg har det ingen betydning. Det er ikke jeg som går for nummer 21, det er ikke jeg som prøver å sette rekorder. Jeg går for min andre, så jeg er fortsatt langt unna å oppnå de tingene, sa Medvedev.
Heller ikke Nadal har noe stort fokus på den 21. tittelen. Med skadeproblemene i betraktning, er han bare glad for å være i finalen.
– For meg er det mye viktigere å være i stand til å spille tennis enn å vinne den 21. tittelen. Det gir meg mer glede i livet å kunne gjøre det jeg er glad i enn å vinne en ny Grand Slam-tittel, sa spanjolen under sin pressekonferanse.
Sett denne?

Rørt til tårer av stjernens melding

Australian Open
Tennisstjernen fikk saftig bot etter utbruddet
29/01/2022 PÅ 18:30
Australian Open
Hjemmehåpet gikk til topps: – En av tidenes snuoperasjoner
29/01/2022 PÅ 10:44