• Rafael Nadal – Daniil Medvedev 3-2 (2-6, 6-7, 6-4, 6-4, 7-5)
Søndag morgen var det klart for finalen i Australian Open. Nummer to seedet Danill Medvedev skulle opp mot legenden Rafael Nadal. De to har møtt hverandre ved fire tilfeller tidligere, hvor Nadal har gått seirende ut av tre. Den siste var det Medvedev som tok seiren.
Nadal hadde muligheten til å bli historisk, med å vinne sin 21 Grand Slam-tittel. Russeren Medvedev kunne ta sin Grand Slam nummer to.
Australian Open
Kan sabotere nok et rekordforsøk: – For meg har det ingen betydning
29/01/2022 PÅ 20:25
I Melbourne var det Medvedev som startet aller best, med å vinne de to første settene. Nadal ga seg derimot ikke uten kamp, og den rutinerte spanjolen klarte å kjempe seg tilbake og vant sett tre og fire. I det avgjørende femte sett startet de fire første gamene on serve, før Nadal breaket game fem. Nadal fullførte breaket i game seks, og mye tydet på at han skulle ta sin 21 Grand Slam-tittel. Men servene til Medvedev gjorde livet vanskelig for Nadal, og russeren tok game syv. Det skulle veldig mye til for å slå en Nadal som virkelig spilte seg bedre og bedre.
Game åtte gikk i favør han, og dermed manglet han bare et game før tittelen var hans. Medevev ga ikke opp helt ennå, og tok seieren i game ni og ti, før Nadal breaket game elleve. Nadal gikk raskt opp til 40-0 i game 12. Etter nesten fem og en halv timer gikk det selvfølgelig veien, Nadal tok sin 21 tittel i Grand Slam.

Startet best

Det var Medvedev som åpnet best med en soleklar 6-2-seier i det første settet. Russeren brøt to ganger, og Nadal så sjanseløs ut.
– Han er ganske overlegen, sa Discovery-kommentator Christer Francke.
I sett nummer to visste Nadal gammel klasse ved flere tilfeller, men Medvedev ga seg ikke uten kamp. Begge brøt to ganger, og til slutt sto det 6-5 til Nadal før Medvedev sitt servegame. Dermed var Nadal sikret hvert fall tiebreak. Og akkurat det ble det. Nadal startet tiebreaket soleklart best, og ledet 5-3. Russeren ga derimot aldri opp. Han plukket fire poeng på rad, og comebacket var et faktum. Sett to gikk også til Medvedev.
– Det er fantastisk tennis, uttalte kommentator Francke.
På sett tre var det Medevev som kom best i gang. På stillingen 3-2 til Medvedev var det Nadal sitt servegame. Men Medvedev hadde blod på tann, og tok tre breakballer og gikk opp i 40-0. Nadal klarte imidlertidig å hente seg inn igjen til 40-40, dermed var det deuce. Spanjolen vant det gamet, til publikums store begeistring. Medvedev tok det neste poenget, før Nadal skrudde opp tempoet og utlignet nok en gang. Spanjolen fullførte bruddet i Medvedevs servegame, og gikk dermed opp i en 5-4-ledelse.
– Han har full kontrol nå. Spansolen treffer fra alle sider, og vi er klar for et fjerde sett, sa Francke når Nadal tok det tredje settet. Nadal hadde fortsatt muligheten til å bli historisk, og drømmen levde i beste velgående.

For et comeback

I sett 4 vant begge utøverne sine første servegames. I game nummer tre fikk Nadal tre breakballer, og kunne gå opp i ledelsen før game nummer fire. Så kom det en dobbelfeil fra Medvedev, og Nadal lå foran i fjerde settet. Medvedev tok derimot tilbake breaket i game fire, og det var dødt løp i sett nummer fire. I game fem kom det et break til Nadal. Spanjolen fullførte likså godt breaket i game seks.
– Vi kan være på vei mot et sett nummer fem her, sa Francke etter storspillet til Nadal.
Nadal økte til 5-3 etter game åtte, så tok Medvedev game ni. Nadal tok likså godt siste game, og det ble et aller siste sett for å bestemme vinneren av Australian Open.
Femte sett startet on serve i de fire første gamene. Nadal spilte seg opp hele kampen, og var den første som breaket game fem. Han fullførte likså godt breaket, før Medvedejv tok gamet etter. Men Nadal er en rutinert spiller, og han tok game åtte uten nevneverdige problemer. Game ni gikk til Medvedev, før det var Nadal sitt servegame, bare et game unna seieren. Medvedev breaket game ti, og dermed var det 5-5 i siste sett. Nadal breaket game elleve, og fikk servegame i det som kunne bli det avgjørende gamet. I det aller siste gamet gikk alt veien for Nadal, og tittelen var hans.
Australian Open
Tennisstjernen fikk saftig bot etter utbruddet
29/01/2022 PÅ 18:30
Australian Open
Hjemmehåpet gikk til topps: – En av tidenes snuoperasjoner
29/01/2022 PÅ 10:44