Populære sporter
All sport
Vis alt

Storkamper og 90 millioner på spill – slik fungerer ATP Cup

Håkon Brandsnes

Publisert 26/12/2021 klokken 15:50 GMT+1

16 nasjoner skal i aksjon i den tredje utgaven av ATP Cup. For Norges del venter noen tøffe gruppespillskamper mot Serbia, Spania og Chile.

Casper Ruud og Novak Djokovic

Foto: Getty Images

Cirka to uker før Australian Open, er det duket for den tredje utgaven av ATP Cup. I år er det 16 nasjoner som skal i aksjon, deriblant Norge med Casper Ruud i spissen.
Den totale premiepotten ligger på cirka ti millioner dollar.
Lagkonkurransen består først av et gruppespill. Deretter vil gruppeenerne ta seg videre til semifinaler, og til slutt er det finale om ATP Cup-trofeet.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
Hver runde består av to singlekamper og én doublekamp. I singlekampene vil nasjonenes best rangerte spillere møtes, mens i den andre kampen vil nasjonenes nest beste spillere møtes.
Norge, som har Casper Ruud og Viktor Durasovic som sine to best best rangerte spillere, er i Gruppe A og møter Serbia, Spania og Chile, i den rekkefølgen.
Festen skulle egentlig sparkes i gang med et tredje møte mellom Casper Ruud og verdensener Novak Djokovic. Ruud har tapt de to tidligere møtene. Men første juledag meldte en serbisk avis at Djokovic trekker seg fra turneringen.
– Vi fikk en ganske tøff gruppe. Jeg vet ikke hvordan de andre lagene stiller, men jeg hørte at Djokovic spiller. Det blir høydepunktet. Casper spiller jo bra, så man vet jo aldri. Vinner han den, har vi sjansen til å gå videre. Det blir kult, sa Leyton Rivera (20) til Discovery før Djokovic-nyheten kom.
Det er fortsatt ikke bekreftet offisielt om Djokovic spiller eller ikke.
Utenom Casper Ruud og Viktor Durasovic, er også Rivera, Lukas Hellum-Lilleengen (21) og Andreja Petrovic (21) med til Sydney.
Selv om de tre sistnevnte trolig kommer til å se de aller fleste kampene fra sidelinjen, er det likevel en stor opplevelse å få oppleve de aller største stjernene på kort hold.
– For oss er det fantastisk. Vi får lære av de aller beste, og så hjelper det oss med økonomien. Vi får jo også penger som hjelper med vår satsning, sier Rivera.
Dette er det foreløpige programmet:
  • 1. januar: Norge mot Serbia.
  • 3. januar: Norge mot Spania.
  • 5. januar: Norge mot Chile
  • 7. januar: Semifinaler mellom Vinner Gruppe A mot Vinner Gruppe D.
  • 8. januar: Semifinale mellom Vinner Gruppe B mot Vinner Gruppe C.
  • 9. januar: Finale.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame