Casper Ruud var forberedt på å møte verdensener Novak Djokovic til åpningskampen i ATP Cup lørdag morgen, men tidligere denne uken kom bekreftelsen på at 34-åringen har trukket seg.
– Jeg hadde det litt i baktankene da trekningen kom. Det var litt usikkert på hva som ville skje med ham, sier Casper Ruud til Discovery.
Novak Djokovic har hittil nektet å røpe om han er vaksinert mot koronaviruset eller ikke. Tidligere har han uttrykt motstand mot å få en slik beskyttelse.
ATP Cup
Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg
05/01/2022 PÅ 06:46
– Han har alltid sagt at han er imot vaksiner og at han ikke har vaksinert seg. Nå har han vært veldig stille på akkurat det, men han har vært veldig usikker på at han skal komme hit å spille, tilføyer Ruud.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no
Siden Novak Djokovic trakk seg fra turneringen, er det Dusan Lajovic som skal få bryne seg på tennisstjernen fra Snarøya. Selv kunne Ruud gjerne tenkt seg å måle krefter mot verdens beste tennisspiller.
– Jeg var klar for en tøff åpningsmatch på sesongen hvis han hadde stilt opp. Det er alltid morsomt å spille mot de største og beste spillerne i verden, men det gjør jo kampen mot Serbia litt enklere at han ikke spiller. Vi skal prøve å vinne den kampen, så får vi tenke at de er litt lettere å slå uten Djokovic, men de er gode selv uten ham.

– Man står fritt til å velge

Casper Ruud er selv vaksinert, men lar seg ikke prege av at verdenseneren stiller seg kritisk til sprøyta. 23-åringen fra Snarøya mener at Djokovic selv må få velge hva han føler er rett.
– Man står fritt til å velge, men jeg har valgt å vaksinere meg. Jeg føler det er riktig for min jobb, min reise og ikke minst for smitte blant andre, selvfølgelig. Nå er det noen land som innfører det nærmest som et krav og krever det. Det er litt rart, for hvert land vi reiser til har forskjellige regler. Dermed blir det enklere hvis man er vaksinert.
Med en uoversiktelig smittesituasjon og stadig nye endringer i koronarestriksjonene rundt om i verden, kan vaksine-nei by på utfordringer - selv for verdens beste mannlige tennisspiller.
– For Djokovic er det en større utfordring som han kan møte på i året som kommer. Jeg har ingen stor formening om hva han bør gjøre eller ikke. Man skal respektere at man har et valg, men samtidig føler jeg at det riktige å gjøre, fortsetter Ruud
LES OGSÅ: Klar for å kickstarte sesongen 1. nyttårsdag: – Alt kan skje

Usikker før Australian Open

Rett etter ATP Cup er ferdigspilt, venter et av årets store høydepunkter for tennisstjernene. Med snaue to uker til årets første Grand Slam, er det fortsatt usikkert om den regjerende mesteren kommer til å stille til Australian Open.
– Her i Australia er de jo strenge og krever vaksinering av alle som ønsker å reise inn i landet. Det har ført til mange spørsmål, så jeg tror mange venter i spenning på om han kommer til Melbourne, meddeler Casper Ruud.
LES OGSÅ: Australian Open kan gå uten «The Big Three»: – Fullstendig krise
Alle innreisende i Australia skal i hovedsak være vaksinerte, men Australian Open-sjefen Craig Tiley har tidligere uttalt at en liten prosentdel av uvaksinerte spillere og arrangørstab vil kunne få medisinske unntak av Australian Open.
– Hvis Novak dukker opp i Australian Open, er han enten vaksinert eller fått et unntak, sa Tiley forrige uke.
Senest torsdag meldte serbisk presse at Djokovic ikke har fått medisinsk unntak, men en offisiell bekreftelse lar vente på seg.
– Det er opp til han, selvfølgelig. Hvis han velger å droppe vaksinen og lar Australian Open gå, så er det på en måte et modig valg av ham siden han er favoritt til å vinne turneringen. Da ofrer han mye for det han står for, så da er det klart at han brenner for dette, sier Ruud.
– Det er helt fair at man har et valg, men man ser at majoriteten rundt om i verden har tatt vaksinen. Jeg er en av dem og føler det har vært det riktige valget, fortsetter det norske tennisesset.
ATP Cup
Ruud-seier ikke nok for Norge – tap sammenlagt mot Chile
05/01/2022 PÅ 05:29
ATP Cup
Ruud om de første dagene i Australia: – En perfekt oppladning
04/01/2022 PÅ 09:02