Den greske tennisstjernen ble tvunget til å trekke seg fra ATP-sluttspillet tidligere i vinter på grunn av en skade i albuen.
Der skulle han egentlig ha møtt Casper Ruud, men britiske Cameron Norrie tok i stedet grekerens plass.
Siden den har gang har verdensfireren blitt operert i albuen. Selv om det ble tap i går mot argentinske Diego Schwartzman, var grekeren fornøyd med eget spill.
ATP Cup
Nordmannen applauderes for fairplay: – Det der liker jeg
05/01/2022 PÅ 06:46
– Det var godt å se at jeg kunne prestere på et så høyt nivå. Det forventet jeg ikke. Det gikk bedre enn jeg trodde. Jeg klarte å slå baller som jeg var redd for å slå for to uker siden, så det går i den riktige retningen, sa Tsitsipas på en pressekonferanse etter kampen.
  • Følg Casper Ruud og de andre stjernene i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

– Var i store smerter

Grekeren vil være blant favorittene til å vinne Australian Open, spesielt hvis det blir slik at Novak Djokovic ikke får spilt turneringen.
At Tsitsipas skulle spille der, var langt fra sikkert tidligere i vinter. Derfor er det mulig at han sparer seg inn mot Grand Slam-turneringen.
– Jeg vet ikke hva planene mine er for ATP Cup. Jeg hadde elsket å spille videre, men jeg må se hvordan jeg føler meg på tirsdag. Det store bekymringen er alltid hvordan jeg føler meg neste dag. Etter at jeg spilte double, kunne jeg ikke serve neste dag. Jeg var i store smerter, sa Tstistipas.
– Jeg håper å kunne trene på tirsdag uten smerter. Mitt store mål nå er å være tilbake hundre prosent med tanke på albuen. Helsen min er det viktigste, sa han.
Heller ikke Daniil Medvedev har vært i toppform den siste tiden. Se video her.

Her går det galt for verdensstjernen

Legen var skeptisk

Hvis han skal hevde seg i Australian Open, blir det imidlertid viktig at han server bedre enn han gjorde mot Schwartzman mandag. Da hadde han en førsteserveprosent på 55%.
Grekeren var helt klar at smertene hemmer han når det kommer til servingen, men er ikke veldig bekymret.
– Det blir jo bedre for nesten hver dag som går. Serven min sviktet meg mot Schwartzman, men vi har mye tid før Australian Open begynner. Gjør jeg de rette tingene og det legen min sier, tror jeg at jeg kan komme meg opp på hundre prosent, sa Tsitsipas.
– Da jeg skulle opereres, var legen usikker på om det var en god idé å spille Australian Open. Rehabiliteringen min har imidlertid vært mye bedre enn hva han trodde basert på erfaringer med andre spillere. Han var overrasket. Han kom til Dubai og så at jeg servet på nesten hundre prosent. Kanskje er det gode gener, avsluttet grekeren.
ATP Cup
Ruud-seier ikke nok for Norge – tap sammenlagt mot Chile
05/01/2022 PÅ 05:29
ATP Cup
Ruud om de første dagene i Australia: – En perfekt oppladning
04/01/2022 PÅ 09:02