Populære sporter
All sport
Vis alt

Klar for å kickstarte sesongen 1. nyttårsdag: – Alt kan skje

Oppdatert 31/12/2021 klokken 12:41 GMT+1

Den nye tennissesongen braker løs i Australia allerede 1. januar, omtrent to uker før Australian Open. Der skal de norske tennisprofilene måle krefter mot utenlandske storkanoner i landslagsturneringen ATP Cup.

Viktor Durasovic og Casper Ruud

Foto: Getty Images

Lørdag morgen norsk tid fortsetter Casper Ruud og Viktor Durasovic der de slapp forrige sesong. Etter seieren i Davis Cup mot Ukraina i slutten av november, skal den norske duoen delta i lagturneringen ATP Cup i Sydney.
– Vi hadde en morsom opplevelse for to år siden og en bra opplevelse blir det nå også, for jeg får garantert tre gode matcher mot gode motstandere, sier Casper Ruud til Discovery, to dager før 2022-sesongen starter.
Norges første motstander blir Serbia - nasjonen som vant den første utgaven av turneringen tilbake i 2020. Casper Ruud skal ut mot Dusan Lajovic etter at verdensener Novak Djokovic trakk seg tidligere denne uken. Deretter venter Spania og Chile.
Den norske tennisprofilen tror sannsynligheten for rød, hvit og blå jubel har blitt større etter at to store profiler har kastet inn håndkleet.
– Alle lag som har kommet med er gode. Vi er i gruppe med Serbia, som antakeligvis ville vært enda sterkere dersom (Novak) Djokovic hadde bestemt seg for å spille, noe han ikke har gjort. Det hjelper motstanderlaget at han ikke spiller. Djokovic er den beste spilleren i verden, så det er naturlig å tenke sånn. Vi er i gruppe med Spania som er uten (Rafael) Nadal. Det blir litt av det samme der, men jeg kommer uansett til å møte god motstand, fortsetter Ruud.
  • Følg Casper Ruud og det norske laget i ATP Cup på discovery+ og Eurosport.no

– Lyst til å vinne alle kampene

Til tross for at to av storkanonene står over av ulike årsaker, er det ingen hvem som helst som Casper Ruud skal bryne seg på i sesongens første turnering. I tillegg til nevnte Lajovic, skal 23-åringen fra Snarøya opp mot Roberto Bautista Agut, ranket som nummer 19 i verden, og Sør-Amerikas nest høyest rangerte spiller, Christian Garin.
– To av spillerne jeg møter er topp 20 og Lajovic ligger omtrent som nummer 30 på rankingen, så det blir tre gode og tøffe matcher til å starte året med. Men jeg føler meg klar og har hatt en god treningsperiode, så jeg har lyst til å vinne alle kampene jeg spiller, sier Casper Ruud offensivt.
Norge deltok i ATP Cup tilbake i 2020, også da representert av Viktor Durasovic og Casper Ruud, som blant annet fikk med seg en seier i doublekampen mot stormakten USA.
Nå håper Ruud at de kan heve nivået ytterligere et hakk og ta seg videre fra den tøffe gruppen.
– Klarer landslaget å komme til en avgjørende double så kan alt skje.

Slik fungerer ATP Cup

Lagkonkurransen består først av et gruppespill. Deretter vil gruppeenerne ta seg videre til semifinaler, og til slutt er det finale om ATP Cup-trofeet.
Hver runde består av to singlekamper og én doublekamp. I singlekampene vil nasjonenes best rangerte spillere møtes, mens i den andre kampen vil nasjonenes nest beste spillere møtes.
Den totale premiepotten ligger på omtrent ti millioner dollar.
Dette er det foreløpige programmet:
1. januar: Norge mot Serbia.
3. januar: Norge mot Spania.
5. januar: Norge mot Chile
7. januar: Semifinaler mellom Vinner Gruppe A mot Vinner Gruppe D.
8. januar: Semifinale mellom Vinner Gruppe B mot Vinner Gruppe C.
9. januar: Finale.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame