Scanpix

Utrolig gull til Norge etter å ha knust vertsnasjonen: – Det er sykt!

Utrolig gull til Norge etter å ha knust vertsnasjonen: – Det er sykt!

21/02/2018 14:23Oppdatert 21/02/2018 17:13

Norges lagtempogutter dro til med rå finale mot Sør-Korea.

Norge tok gull på lagtempo på skøyter etter å ha slått Sør-Korea i finalen. Norge gikk i mål på tiden 3:37,31, ett sekund og 20 hundredeler foran vertsnasjonen.

– Det er så nydelig å se på, det er så fortjent! For en jobb trenerne har gjort med dette laget, jublet Eurosport-ekspert Mikael Flygind Larsen etter at gullet var sikret.

– Det er sykt, det har ikke gått opp for meg ennå. Det var så stille i hallen, så jeg skjønte vi leda. Jeg har jobba for dette i veldig, veldig mange år. Det er spesielt å se ned på Sven Kramer fra en seierspall, sier Håvard Bøkko til Eurosport.

Dette var Norges tredje medalje i skøytehallen i dette OL, men første gang en norsk lag har vunnet OL-gull på skøyter.

– Det er en syk følelse, det er så gøy å lykkes sammen. Vi jobber hardt for dette hver dag, sier Sverre Lunde Pedersen.

I bronsefinalen tok Nederland en klar seier over New Zealand.

Se gulltriumfen (saken fortsetter):

Bakgrunn:

Norge ledet store deler av semifinalen, med så mye som 72 hundredeler, men så tok Sven Kramer ansvar for Nederland og plutselig var det likt fire runder før slutt. Men på tampen snudde det igjen og Norge satte Olymisk rekord med 3:37.08, og slo Nederland med 1.38 sekund.

– Norges plan fungerte perfekt, jublet Eurosport-ekspert Mikael Flygind Larsen.

– Det er det beste lagtempoløpet som er gått noen sinne og ny olympisk rekord, så dette er vi fornøyde med, sa landslagssjef Sondre Skarli til Eurosport etter semifinalen.

– Det var ikke bra nok, men vi tapte i hvert fall mot mesterne. Vi tapte litt i starten, men etter mine to runder var vi omtrent like, men så kom Jan Blokhuijsen frem med en skadet skøyte og de gikk i fra. Men det er ingen unnskyldning, de fortjener OL-gullet, sier den nederlandske stjernen Sven Kramer til Eurosport.

LES OGSÅ: Var sikker på at gullguttens karriere var over: – Blodet bare fossa ut

Sven Kramer, Patrick Roest og Jan Blokhuijsen gikk for Nederland.

Se Norges innspurt, saken fortsetter:

I finalen møter Norge Sør-Korea, som slo ut New Zealand i sin semifinale. I den finalen er Norge favoritt ifølge ekspert Flygind Larsen, da de gikk ca. 1,5 sekund kjappere enn det koreanerne gjorde i sin semifinale.

Japan vant kvinneklassen etter å ha slått Nederland i finalen. USA vant bronsefinalen over Canada.

Saken oppdateres!