PYEONGCHANG (Eurosport.no): Håvard Holmefjord Lorentzen satte punktum på et fantastisk OL for det norske skøytelandslaget med sølv på fredagens 1000 meter.
25-åringen tok dermed medaljebeholdningen opp i to gull, et sølv og en bronse.
– Det har vært et drømme-OL for norsk skøytesport, sier landslagstrener Sondre Skarli til Eurosport.no.
PyeongChang
Tok gull på hjemmebane da det norske håpet misset
24/02/2018 PÅ 13:45
Mye av æren for det gir landslagstrener Skarli til et idrettslag fra Bergen. Lorentzen, Sverre Lunde Pedersen og Sindre Henriksen hører alle til Fana IL.
– Det er helt utrolig hva de får til, spesielt når man tenker på de treningsforholdene de har hjemme, en utendørsbane med vind, blåst og regn. De har en klubb som er fantastisk flinke, godt organisert med gode trenere og godt støtteapparat, sier han.
Saken fortsetter under videoen
Hadde Fana IL vært en nasjon på medaljetabellen, så ville klubben lagt på 13. plass, foran land som for eksempel Kina, Tsjekkia og Russland.
– Det er ikke tilfeldig at de får de resultatene de får, det er veldig fortjent. Men jeg håper virkelig de kan få tak over den banen snart, for da ser jeg ingen begrensninger for hva de kan få til i det miljøet der, sier Skarli.
Landslagstreneren tar seg også god tid til å rose Lorentzen som enkeltutøver.
– Det er klart han får litt press på seg når han presterer så bra som han gjør nå, men han må bare nullstille og prøve på nytt og på nytt. Det er ingenting som heter å forsvare gull eller sølv. Du må angripe og ta de på nytt for det er alltid nye løp, sier han.
– Han er en utrolig utøver som jeg ikke ser noen grenser for. Han er intelligent, fokusert og veldig sulten, så jeg tror det er en utøver vi kan få ekstremt mye glede av i årene fremover.
– Har du noen gang sett noe lignende?
– På noen ting har jeg aldri sett noe lignende, nei. Han har noen spesialegenskaper som jeg kanskje aldri har vært borti før, fastslår Skarli.
PyeongChang
Lunde Pedersen kom seg ikke til finalen: – Han har seg selv å skylde
24/02/2018 PÅ 12:45